ACV nieuwe koploper in de Derde Divisie

ACV
De spelers van ACV vieren feest © Sander Craje
VOETBAL - "Dit levert wel een mooie screenshot van Teletekst op", zegt trainer Ruud Jalving na de gewonnen wedstrijd tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. ACV won met 3-0 op bezoek bij ASWH en is daarmee op doelsaldo de nieuwe koploper in de Derde Divisie.
Bovendien zijn de Assenaren nu acht wedstrijden op rij ongeslagen en blijven ze deze uitstekende serie voortzetten. Een logisch gevolg hiervan is de contractverlenging van trainer Ruud Jalving en assistent Robin Witte.
Toch kwam de overwinning niet vanzelfsprekend tot stand. "In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en creëerden wij weinig kansen", merkt Jalving op. Vlak voor rust kwam ACV toch op voorsprong. Een corner van Steyn Strijker belandde op het hoofd van Luka Prljic, die hard binnen kopte.

Overtuigende tweede helft

In de tweede helft kwam de vorm van de afgelopen weken weer bovendrijven. ACV forceerde de thuisploeg om de lange bal te spelen, maar centrumverdedigers Luka Prljic en Yassine Abouzraa waren dominant in de duels. "Het centrum van onze verdediging was ijzersterk en ze wonnen constant de kopduels", zegt Jalving.
De 0-2 deed niet lang op zicht wachten in de tweede helft. In de 51e minuut gaf Boy Spijkerman een diepe bal op Pascal Huser, die gecontroleerd de tweede treffer binnen schoot.

Kers op de taart

Een kwartier voor tijd beloonde Yassine Abouzraa zijn uitstekende wedstrijd met de 0-3. De Marokkaan, die deze zomer vanuit Oekraïne naar Nederland vluchtte, scoorde uit een voorzet van Steyn Strijker. Dit was de eerste treffer voor Abouzraa in dienst van ACV. "Hij beloofde mij dat dit niet zijn laatste doelpunt zou zijn", vertelt Jalving.
De coach van de Assense formatie reageert nuchter op de huidige resultaten van zijn ploeg: "Ik ben niet bezig met de stand. Wij blijven met beide benen op de grond staan." Toch ziet Jalving de positie van koploper als beloning voor het harde werken sinds hij het roer heeft overgenomen.

Koploper GVVV verliest

Koploper GVVV ging thuis met maar liefst 2-5 onderuit tegen Barendrecht. ACV heeft na vandaag hetzelfde puntenaantal (32), maar het doelsaldo is in het voordeel van de Assenaren, +16 om +11. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Mocht ACV uit winnen bij DOVO uit Veenendaal, dan gaat de ploeg van Jalving in ieder geval als medekoploper de winterstop in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl