DZOH koestert punt tegen koploper, Noordscheschut verliest door eigen goal

VV Noordscheschut degradeert na drie jaar hoofdklasse naar de Eerste Klasse na de nederlaag tegen Berkum
Noordscheschut verloor met 2-1 bij Hulzense Boys © RTV Drenthe/ Dean van het Laar
VOETBAL - DZOH heeft op eigen veld knap een punt overgehouden aan de ontmoeting met één van de koplopers in de 1e klasse E, KHC uit Kampen. Beide ploegen wisten niet tot scoren te komen. Noordscheschut, de andere Drentse ploeg in deze competitie, verloor op bezoek bij Hulzense Boys met 2-1.
"Thuis op het hoofdveld hadden wij nog niet echt een resultaat behaald, dus deze 0-0 komt erg gelegen", zegt DZOH-trainer Marc van Meel. Bovendien verloren de Emmenaren de laatste twee wedstrijden, dus het punt tegen KHC wordt positief ontvangen in Emmen.
Voor rust hadden beide ploegen een fase waarin ze de bovenliggende partij waren. De grootste kans in de wedstrijd was voor DZOH. Vlak voor rust legde Anco Jansen de bal op het hoofd van Joeri Keen. De verdediger, dit seizoen al goed voor drie doelpunten, raakte de bal niet goed.

Betere ploeg, maar geen goals

Na rust dicteerde DZOH en een goal hing in de lucht. "Ook de trainer van de tegenstander ging er van uit dat wij nog een goal zouden maken", aldus Van Meel. Maar de goal kwam er uiteindelijk niet. Toch overheerste na afloop tevredenheid bij de trainer van de thuisclub."Ik ben blij dat wij met minstens 15 punten de winterstop ingaan." Volgende week staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma in de competitie. DZOH gaat dan naar SVZW uit Wierden.

Noordscheschut

Hulzense Boys was vandaag met 2-1 te sterk voor Noordscheschut. Dit betekende de derde nederlaag op rij voor de Schutters. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de ploeg van Berry Zandink vlak na rust op achterstand. Menno Kamphuis zetten de thuisploeg op voorsprong. In de 80e minuut kwamen de Schutters nog langszij door een prachtige goal van Mees Vos die een assist van Dennis Hooijer achter het standbeen langs in het doel werkte, maar een eigen doelpunt in de slotfase deed de formatie van Zandink de das om. "Dat was ook een fantastische goal", aldus Zandink. "Maar wel een eigen goal van Robin Sikken via de onderkant van de lat."
Overigens was het voor Dennis Hooijer zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van Noordscheschut, dat volgende week de hekkensluiter in de 1e Klasse E, SV Epe, ontvangt in de slotwedstrijd van het jaar.
WHC is na vandaag alleen koploper in de 1e klasse E, met 21 punten uit 10 duels. Noordscheschut staat op plek zes met 16 uit 10 en DZOH heeft één puntje minder en staat op plaats acht.