DOS'46 sleept punt uit het vuur tegen regerend landskampioen

Fortuna - DOS'46
De ploegen stellen zich voor aan het publiek in Delft © RTV Drenthe
KORFBAL - Het was na afloop van het duel in Delft een beetje zoeken naar de juiste emotie voor DOS'46. Met 27-27 gelijkspelen tegen de regerend landskampioen is natuurlijk een prestatie van formaat, maar wat als de club uit Nijeveen het duel beter was begonnen?
De wedstrijd ging namelijk dramatisch van start voor de Nijeveners. Binnen een mum van tijd keken de gasten tegen een achterstand van vier punten aan (4-0 en 5-1), maar aan de hand van de makkelijk scorende Eline van Veldhuisen en Leander Zwolle, die voor het eerst een basisplaats had na zijn langdurige blessure, knokten de rood-zwarten zich terug in de wedstrijd.
DOS'46 kwam terug tot 6-6, waarna de thuisclub weer een gat sloeg van drie punten (9-6) maar dankzij een geweldig slot van de eerste helft, met zes punten op rij, was de ruststand 10-12.

Dekkers scoort zes seconden voor tijd

Fortuna herstelde die achterstand rap in de tweede helft en vanaf 15-15 bleef het duel zinderend spannend tot de laatste seconde. Vanwege een groene kaart voor Van Veldhuisen, die daardoor vijf minuten op het strafbankje moest plaatsnemen, dacht Fortuna aan het langste eind te trekken. De 27-26 in de laatste minuut leek voldoende voor de zege, maar zes seconden voor tijd zorgde Christian Dekkers met een prachtig schot toch nog de gelijkmaker en dus een punt voor de Nijeveners.
Door dat punt staat DOS'46 knap tweede in de Korfbal League, met 5 punten uit 4 duels. Dat zijn er overigens evenveel als DVO en Fortuna. Koploper is PKC uit Papendrecht met 7 uit 4.