FC Klazienaveen dankzij fouten voorbij Veenhuizen

Klazienaveen tegen Veenhuizen
Justin Schimmel gooit in voor FC Klazienaveen tegen Veenhuizen © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - FC Klazienaveen blijft in het spoor van koploper ZZVV in de 3e klasse D. In Veenhuizen won de ploeg van trainer Marc Hegeman met 2-1, maar had hierbij wel de hulp van Veenhuizer doelman Jonathan Auwen nodig.
Omdat ook ZZVV won, met 2-6 bij DKB, blijft het verschil twee punten in het voordeel van de ploeg uit Zuidwolde. Hollandscheveld speelde met 1-1 gelijk tegen WVV en heeft onderaan de aansluiting met CSVC gevonden. Beide ploegen hebben nu 7 punten uit 10 wedstrijden.

Koud en een strafschop

Onder ijzige omstandigheden was FC Klazienaveen in de beginfase de betere ploeg, maar grote kansen kreeg de ploeg niet. Alleen Jesse Habing nam het doel van Veenhuizen een paar keer onder vuur, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Aan de andere kant creëerde de thuisclub ook geen enkel gevaar, zodat het publiek het niet echt warm kreeg van het voetbal.
Vlak voor rust kwam Veenhuizen op voorsprong. Sjoert Giezen werd de diepte in gespeeld en omspeelde doelman Leon Hoogenberg, die Giezen licht toucheerde. De middenvelder ging gewillig naar het gras en scheidsrechter Van Eijden promoveerde de buiteling tot een strafschop. Giezen pakte het cadeautje gewillig uit en bracht de ruststand op 1-0.

Auwen speelt voor Sinterklaas

Vlak na rust speelde doelman Jonathan Auwen voor Sinterklaas. De Veenhuizen keeper verzuimde om een diepe bal van Tomas Been op te rapen. Aaron Brinks was er als de kippen bij om de bal te ontfutselen en de 1-1 binnen te schieten.
Daarna leek het vertoonde spel veel op de dat van de eerste helft. Kansen waren er nauwelijks tot een klein kwartier voor het einde. Jaymie Hemme mocht een vrije trap tussen de zestien meter en de linker zijlijn nemen. De middenvelder slingerde de bal het vijf meter gebied in en weer zag Auwen er niet goed uit, waarna de bal pardoes tegen de touwen plofte. Klazienaveen gaf in de slotfase de 1-2 niet meer uit handen. Na afloop haastte iedereen zich snel naar de kantine om Oranje van de Verenigde Staten te zien winnen.