Sudosa-Desto wint vanuit verslagen positie met 3-2

Sudosa dames
De dames van Sudosa-Desto draaien wedstrijd volledig om © Sudosa-Desto
VOLLEYBAL - Met een 2-0 achterstand in sets en 10-5 achterstand in de derde set verwacht je niet als winnaar uit de strijd te komen. Toch is dit de vrouwen van Sudosa-Desto vanavond gelukt in de Eredivisiewedstrijd tegen VC Zwolle. Uiteindelijk wonnen de vrouwen met 3-2 (22-25, 17-25, 25-18, 25-16 en 15-9).
Twee weken geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar. Toen ontvouwde zich hetzelfde scenario, maar in die wedstrijd was het Zwolle dat won na een 2-0 achterstand. De vrouwen van Sudosa-Desto waren gretig om revanche te nemen op deze nederlaag, zeker omdat ze de laatste vier wedstrijden hebben verloren.

Slechte start

De start voor de formatie van het trainersduo Erwin Sikkema en Mark Afman was alleen niet zoals gewenst. Tegen het einde van de set liep Zwolle steeds verder uit en bij 17-24 kreeg het zeven setpunten. Sudosa-Desto werkte nog knap vijf hiervan weg, maar de set ging met 22-25 naar de bezoekers.
De tweede set kende een aantal kantelpunten: Sudosa-Desto kwam 4-2 voor, maar Zwolle draaide dit om naar een 5-10 stand in hun voordeel. Net als in de eerste set kwam Sudosa-Desto weer knap terug naar 11-12, maar daar bleef de weerstand bij. Zwolle liep weer snel uit en won de set met 17-25.

Wederopstanding

Ook de derde set leek eenvoudig naar Zwolle te gaan en zij kwamen met 5-10 voor. Vanaf dat moment begon het echter te draaien bij Sudosa-Desto. De Assense formatie kwam terug tot 14-14 en liep vanaf dat moment punt voor punt uit. De set ging met 25-18 naar de thuisploeg.
De uitstekende lijn werd doorgetrokken in de vierde set. Vanaf 9-8 liep het soepel bij Sudosa-Desto en de vrouwen liepen snel uit naar een 20-10 voorspong. Zwolle bood nog wat weerstand, maar door de 25-16 setwinst moest er een beslissende vijfde set aan te pas komen.

Snelle beslissing

In de vijfde set liet Sudosa-Desto zien wat het in huis heeft. Met sterke blocks, goede services en ijzersterk verdedigend spel pakten de vrouwen snel een 6-0 voorsprong. Zwolle bleek niet meer in staat om het spannend te maken en Sudosa-Desto denderde door naar een 15-9 setwinst en een 3-2 zege.

Stand en programma

Sudosa-Desto blijft na deze zege op de achtste plaats staan in de Eredivisie, op drie punten van VC Zwolle. Die formatie staat met drie punten meer op de zesde plaats die recht geeft op de play-offs om de landstitel.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VV Utrecht, de nummer twee van de Eredivisie, op het programma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl