Koploper van BENE-League troeft Hurry-Up af

Patrick Miedema Hurry-Up
Een balende Miedema kwam vanavond nog tot tien goals © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Bij een stunt op de koploper van de BENE-League zou Hurry-Up vanavond stijgen naar de gewilde plaats vier, maar zover is het tegen Achilles Bocholt niet gekomen: 27-35 (14-17).
Tot 19-21 konden de Zwartemeerders op eigen parket mee met de Belgische lijstaanvoerder. Door technische fouten moest Hurry-Up Achilles Bocholt laten gaan (23-30). In het slot liet de formatie van Joop Fiege het hoofd hangen.

Tien keer Miedema

"Met een sterkere wil hadden we het vandaag veel spannender kunnen maken", is de analyse van Patrick Miedema. De spelmaker van Hurry-Up kwam vanavond tot tien doelpunten. "We blijven een outsider voor de Final4. Dat vind ik best een mooie uitgangspositie."
In de eerste helft groeide doelman Boris Tot uit tot smaakmaker van de thuisploeg. Zo werd ook duidelijk dat het machtige Achilles Bocholt, vooral in de omschakeling heel gevaarlijk, moeilijk af te stoppen zou zijn. Met meerdere spectaculaire stops hield de Kroatische goalie van Hurry-Up de thuisploeg nog even in de race.

Aalsmeer-uit

Volgende week gaat Hurry-Up, dat vijfde in de BENE-League blijft, op bezoek bij landskampioen Aalsmeer. Ook de aanstaande opponent doet mee om een startbewijs voor de Final4. Miedema: "De druk ligt bij andere ploegen. Zij moeten. Wij blijven in de achtervolging."
Koploper van BENE-League troeft Hurry-Up af

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.