Van Dijk pakt draad weer op, koploper ZZVV wint simpel

Jovanni van Dijk
Jovanni van Dijk (in het geel-zwart) scoorde zijn 19e en 20e goal © vv Hollandscheveld
Na twee duels met puntenverlies pakte ZZVV vanmiddag de draad weer op in de 3e klasse D. De koploper versloeg DKB in De Krim met 2-6 en blijft daardoor FC Klazienaveen en vv Hoogeveen voor.
Klazienaveen versloeg Veenhuizen (1-2) en Hoogeveen kende geen problemen met CSVC (0-3). Daardoor blijft het verschil tussen ZZVV en de twee achtervolgers respectievelijk twee en vier punten.

Nummer 19 en 20

Bij ZZVV was het uiteraard de vraag hoeveel goals Jovanni van Dijk had gemaakt, want als hij scoort dan wint de club Zuidwolde. Scoort hij niet, dan verspelen de geelhemden punten. Dat gebeurde twee weken geleden tegen De Weide en vorig weekend tegen FC Zuidlaren, al zat de spits toen een duel schorsing uit. Tegen DKB prikte hij er weer twee in: nummertje 19 en 20 van het seizoen.
Overigens was het duel toen al gespeeld, want na een vroege voorsprong voor DKB stelde ZZVV via Paul Bos, Ger Luc Pol en Julian Adema nog voor rust orde op zaken. Toen Bos na rust ook de 1-4 maakte was het de beurt aan Van Dijk, die de 1-5 en 2-6 scoorde.

Weer een resultaat voor Hollandscheveld

In de onderste regionen van deze 3e klasse D boekte Hollandscheveld opnieuw een resultaat. Het elftal van interim-trainer John Kikkert speelde knap gelijk bij WVV in Winschoten. Marc Drenth zette de gasten vroeg op voorsprong en vlak voor tijd zorgde Roy Strijker voor de 1-1. En zo pakt Kikkert in zijn eerste drie duels als eindverantwoordelijke zeven punten en is CSVC achterhaald. De aansluiting met de middenmoot is er.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.