E&O loopt in het laatste kwartier weg bij BEVO

E&O
E&O begroet het thuispubliek in Emmen © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - In de Eredivisie heeft het combinatieteam van E&O/Hurry-Up ogenschijnlijk eenvoudig gewonnen van tweede team van BEVO uit Panningen. De ploeg van coach Harrie Weerman won met 35-26, maar de zege voor E&O/Hurry-Up verliep alles behalve makkelijk.
"E&O speelde eigenlijk een waardeloze eerste helft", zegt bestuurslid en stadionspeaker Harwin de Jonge. De Emmenaren kwamen al snel 2-5 achter en met name de keeper van BEVO was een sta in de weg. De ploeg stond bijna de hele eerste helft achter, maar de laatste treffer van E&O/Hurry-Up zorgde voor een 15-15 ruststand.

16-jarige uitblinker

Zelfs in de tweede helft duurde het nog even totdat E&O/Hurry-Up echt op stoom kwam. Het pakte wel snel twee punten voorsprong, maar echt weglopen kon het niet. Het 16-jarige talent Marek Skwarczynski liep voorop in de strijd. Samen met Michael Wennink was hij met zes treffers de topscorer voor E&O/Hurry-Up.
Vanaf een 22-20 voorsprong was het verzet van BEVO gebroken, mede door meerdere tijdstraffen. In het laatste kwartier liep E&O/Hurry-Up uit naar een 29-21 voorsprong en werd de wedstrijd uiteindelijk met 35-26 gewonnen.

Stand en programma

In de Eredivisie gaan vier ploegen (Houten, Quintus, Hellas en BFC) aan kop met 20 punten. E&O/Hurry-Up is de eerste achtervolger, met 15 punten uit 12 wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg naar DFS uit Arnhem, de nummer negen van de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.