Tien goals bezorgen VAKO koppositie

VAKO wint van Tynaarlo
VAKO is koploper na een tienklapper © RTV Drenthe/René Posthuma
Door het gelijkspel van concurrent Westerkwartier bij Harkstede en de eigen forse zege op Oosterparkers heeft VAKO de koppositie in de 5e klasse E in handen. De formatie uit Vries verpulverde de Groningers met 2-10, na een ruststand van 2-4.
Ivar Goedkoop, die na een kwartier het bal opende, werd de topschutter van de middag. De zoon van de assistent-trainer van FC Emmen scoorde vier keer. De overige treffers kwamen op naam van Emmanuel Manzeza (2), Nanne-Jan Koopman (2), Ryan Vissia en Jasper Elzinga.
Door de zege staat VAKO twee punten los van Westerkwartier. Volgende week wacht de laatste klus van dit jaar, thuis tegen middenmoter Asser Boys (net als VAKO een club die overstapte van het zondag naar het zaterdagvoetbal op prestatief niveau).

Bescheiden rol

VAKO hoopte twee jaar geleden bij de bekendmaking van de overstap van de zondag 3e klasse naar de zaterdag 5e klasse op een snelle terugkeer op 3e klasse-niveau, maar het eerste jaar op de zaterdag liep uit op een forse teleurstelling. De club uit Vries kwam afgelopen seizoen niet verder dan een bescheiden rol en werd uiteindelijk vijfde, met 31 punten uit 20 duels. Gaat de gewenste promotie er dit jaar dan wel komen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl