Oud-scheidsrechter Boorsma is toch liever trainer

Niels Boorsma
Oud-scheidsrechter Boorsma bij het clublogo van FC Assen © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
De afgelopen seizoenen viel de 36-jarige Niels Boorsma vooral op als scheidsrechter, maar dit jaar is hij een van de twee hoofdtrainers van vierde klasser FC Assen. "Het vele gezeur en geklaag was ik wel eens zat."
Zeven jaar lang floot Boorsma op zondag. "In de derde en ook tweede klasse. Mijn loopvermogen viel op. Ook was ik niet te pietluttig", aldus Boorsma.
In de zomer besloot de Assenaar de fluit even op te bergen. Samen met Jon Yntema staat Boorsma aan het roer van de hoofdmacht van FC Assen. "Ik geef al achttien jaar training aan de jeugd. Samen met Jon proberen we nu iets bij de senioren neer te zetten voor de toekomst."

Moeite met motivatie

"Als trainer zie je sneller resultaat en kun je ergens naartoe werken. Als scheidsrechter sta je er toch maar alleen voor", vertelt Boorsma. "Ook het vele gezeur en geklaag was ik wel eens zat. Ik kan me voorstellen dat jonge scheidsrechters moeite hebben met zichzelf te blijven motiveren."
Niels Boorsma (36) is een van de twee hoofdtrainers van FC Assen
Door gisterenmiddag met 1-2 te verliezen van concurrent RWF is FC Assen afgezakt naar plaats vier in de vierde klasse D. Boorsma: "De jongens spreken over het kampioenschap. Wij als trainers willen op den duur promoveren naar de derde klasse."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl