Titan heeft de killer die Nieuw Buinen mist: 1-2

Titan
Invaller en matchwinner Tim Kollmer van Titan is blij na de zege op buurman Nieuw Buinen. © RTV Drenthe
Ook na speelronde tien blijft Nieuw Buinen hekkensluiter in de 3e klasse D. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van buurman Titan. Daardoor handhaaf de promovendus uit Nieuw Weerdinge zich uitstekend in de subtop en wordt de vierde degradatie in tien seizoenen tijd weer iets realistischer.
Toch wil in Nieuw Buinen niemand daar nog over nadenken. Ook trainer Hindrik Snijders niet. "Het moet gewoon een keer goed vallen bij ons. Op dit moment scoren we gewoon heel erg lastig, in tegenstelling tot onze tegenstanders. Ook vandaag was dat het geval. Voetballend zijn we niet minder, maar in de eindfase zijn we niet daadkrachtig genoeg."

Harmjan Moesker

Daarmee sloeg Snijders wel de spijker op z'n kop, want hoe zou het zijn als de spits van Titan bij Nieuw Buinen had gespeeld. Harmjan Moesker maakte er vorig jaar, een klasse lager, 41 en dit seizoen staat zijn teller alweer op zeven. Ook in Nieuw Buinen vond hij het net. Kort na rust tikte hij uit een corner simpel binnen en zette daarmee de gasten op voorsprong. Die voorsprong was nauwelijks verdiend te noemen, want beide ploegen creëerden in de eerste 45 minuten op het knollenveld in Nieuw Buinen nauwelijks kansen.

Kollmer met het hoofd de matchwinner

Dat werd na de openingsgoal wel anders, want amper twee minuten na de 0-1 stond het weer gelijk. Eerst zag invaller Eron Alberts een schot, na een prima individuele actie, met moeite gekeerd worden door Nieuw Buinen-doelman Nick Potze. Maar uit de corner ging de bal wel binnen. Alberts zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar in de rebound schoot Leon Bodde wel raak. Een gemakkelijk gegeven vrije bal aan de andere kant zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-2. Invaller Tim Kollmer was met het hoofd de doelpuntenmaker. In de absolute slotfase had Nieuw Buinen misschien nog wel recht op een punt, maar dat punt kwam er niet. Invaller Roy Veeninga schoot ruim naast en Poede verrichte in de slotseconde nog een uitstekend redding na een scrimmage.

Stand

In deze 3e klasse D is SVV'04 nog steeds de koploper. De winnaar van de eerste periodetitel heeft 24 punten uit 10 duels. De formatie uit Schoonebeek won vandaag overigens met 0-1 bij buurman Schoonebeek. Rick Piek was de matchwinner. De voorsprong van SVV'04 op naaste belager T3 van Twedo blijft één punt (Twedo won met 1-3 van Gasselternijveen) en dan volgt Sweel, dat Sleen zaterdagavond met 2-1 versloeg (dankzij twee goals van Jort Jalving), op twee punten. Onderaan staat nog altijd Nieuw Buinen met 5 punten uit tien duels, terwijl Gasselternijveen 6 punten heeft. Biede ploegen staan nu op een directe degradatieplek. Het gat naar de veilige achtste plaats bedraagt voor Titan en Gasselternijveen respectievelijk zes en vijf punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl