FC Assen speelt voor Sinterklaas en is koppositie kwijt

FC Assen druipt af
Ian Norde (6) en Sander Ottens (2) druipen af na de 1-2 nederlaag tegen RWF © RTV Drenthe
Slap, slordig en ongeïnspireerd. Zo speelde FC Assen de eerste helft tegen RWF en ondanks dat de opgelopen schade halverwege de tweede helft werd hersteld verloor de thuisclub de topper toch: 1-2. Onnodig, maar vooral door eigen toedoen. De formatie van het trainersduo Jon Yntema en Niels Boorsma is de koppositie door die nederlaag kwijtgeraakt.
De nieuwe lijstaanvoerder in de 4e klasse D is Onstwedder Boys, dat met 3-0 won van SCN. RWF heeft een minder doelsaldo, maar heeft nu ook 19 punten uit 9 duels. Op plek 3 staat Wildervank met 18 uit 10 en dan volgt FC Assen, met 17 uit 9. Fit Boys staat vijfde met 16 uit 9.

Cadeautje één

Na de eclatante oefenzege van een paar dagen eerder tegen derdeklasser Veenhuizen (5-0) en de prima vorm in dit seizoen had FC Assen veel vertrouwen voorafgaand aan de topper in de 4e klasse D, die op het allerlaatste moment toch nog werd vervroeg in verband met de achtste finale van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Maar dat vertrouwen leek in het veld er even niet te zijn of wellicht verlammend te werken, want de thuisclub speelde slordig tegen een veel feller RWF. Bovendien gaf Assen in de achtste minuut de 0-1 zomaar cadeau. Bij een ingooi stonden er zeker drie zwarthemden te slapen, waardoor Abe Spinder zomaar kon scoren. De thuisclub had daarna veel de bal, maar dwong tot de rust eigenlijk niets af.

Cadeautje twee

Dat veranderde na rust. Assen speelde met meer energie en ook veel sneller richting de spitsen, waar uiteraard Alessandro Hut en Jarno Hamming voor dreiging moesten zorgen. Hut bewees halverwege de tweede helft maar weer eens zijn torinstinct. Met zijn achtste van het seizoen, fraai in de kruising, zorgde hij voor de 1-1. Erop en erover, dacht het thuispubliek, maar dat kwam bedrogen uit. Vier minuten na de gelijkmaker gaf FC Assen een tweede presentje weg. Een indraaiende vrije bal werd totaal verkeerd ingeschat door de Asser-defensie, inclusief doelman Renzo Hoving, waardoor de beste man aan de kant van RWF de 1-2 maakte: Sietze-Anne van der Velde.
In de slotminuten drong FC Assen nog wel stevig aan, maar de 43-jarige RWF-doelman Otmar van der Toorn bleek niet voor een tweede keer te passeren.