SVBC blijft ongeslagen, maar is koppositie wel kwijt

SVBC verliest van DVC'59
SVBV (hier op een archieffoto) verloor vanmiddag de koppositie in de 5e klasse D © RTV Drenthe/René Posthuma
Tot vijf minuten voor tijd leek SVBC de eerste nederlaag van het seizoen te incasseren, maar vijf minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Iwan Bos redde een punt voor de bezoekers, die kort na de pauze op achterstand kwamen via Dylan Bulle.
Door dat gelijkspel is SVBC niet langer de lijstaanvoerder in deze klasse, maar Weiteveense Boys. Die ploeg kende een betrekkelijk eenvoudige middag in Nieuwe Pekela, waar met 1-4 werd gewonnen van Pekelder Boys. Weiteveense Boys kwam na een half uur nog wel op achterstand door een goal van Demie Abee, maar stelde kort voor en na rust orde op zaken via Koen Steffens. Met zijn zesde en zevende treffer van het seizoen boog hij de achterstand om in een voorsprong, die daarna door twee goals van Jesper Scherpen werd uitgebouwd naar 1-4. Ook voor Scherpen waren het nummertje zes en zeven van het huidige seizoen.

Stand bovenin

Weiteveense Boys heeft nu 21 punten uit 9 duels. SVBC volgt op twee punten, terwijl JVV en VIOS Oosterhesselen op drie punten staan.

De Treffer'16 blijft puntloos

VIOS zorgde er overigens voor dat De Treffer'16, uit 2e Exloërmond, ook na negen duels nog puntloos is. 4-0 was de eindstand vanmiddag door goals van Daan Timmer (2x), Eric de Ruijter en Jarno van Dalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl