DOS '46 verliest geflatteerd van DVO

Speler DOS'46
Speler Max Malestein baalt na afloop van de nederlaag tegen DVO © RTV Drenthe
KORFBAL - DOS '46 kon een goede stap doen om zich goed in de top van de Korfbal league te nestelen, maar is daarin niet geslaagd. Thuis verloor het geflatteerd van DVO uit Bennekom met 12-18
De ploeg van trainer Henk Jan Mulder had na vier gespeelde wedstrijden vijf punten en stond op een gedeelde tweede plaats met Blauw-Wit, LDODK, Fortuna en ook tegenstander DVO. De ploeg uit Nijeveen dat zo graag om de bovenste vier plaatsen wil gaan spelen kon dan ook hele goede zakendoen bij winst op DVO.

Gelijk opgaande eerste helft

DOS '46 kwam gelijk goed uit de startblokken en Jesse de Jong maakte de 1-0. Maar daarna nam DVO de wedstrijd over en scoorde driemaal op rij via Menno van der Neut, Gertjan Meerkerk en Maaike Brouwers. Daarna kwam DOS '46 wel weer terug via Eline van Veldhuisen en Tessa Lap tot 3-3.
Het bleef in die eerste helft stuivertje wisselen totdat de 7-7 ruststand op het bord stond. Toen al bleek dat DOS '46 niet in dezelfde vorm stak als vorige week toen het knap gelijk speelde tegen Fortuna uit Delft met 27-27.

Geflatteerde zege DVO

Na rust bleef de wedstrijd lange tijd gelijk opgaand gaan, maar het viel wel op dat DOS '46 steeds in de achtervolging moest. Het verschil bleef lange tijd maar 1 punt verschil, maar de ploeg uit Nijeveen moest alle zeilen bijzetten toen het achter kwam tot 10-12.
Het kwam nog terug via Christian Dekkers. Het kreeg de kans op 12-12 via Kim Petersen, maar zij miste. Ook Max Malestein miste verderop in de wedstrijd een belangrijke kans om de spanning terug te brengen. Het zorgde ervoor dat de ploeg uit Bennekom makkelijk en geflatteerd uitliep naar 12-18.

'Het zat 'm in de details'

Na afloop baalde speler Max Malestein flink van de nederlaag. "We grapten vooraf dat we op de tweede plek stonden en dat we ons in de top konden handhaven. Maar we konden vandaag echt een goede stap zetten. Het zat 'm in de details. Kansen die je net niet weet af te maken. Dat is zuur, want het lijkt nu of je flink hebt verloren, maar dat is helemaal niet zo. We kunnen echt beter."

Stand

Door het verlies van DOS '46 staat het nu op de vierde plek in de Korfbal League met vijf punten. Tegenstander DVO staat nu derde met zeven punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl