Fernando Pacheco per direct terug naar Peru

Fernando Pacheco
Fernando Pacheco, hier als invaller tegen RKC, keert per direct terug naar Peru © Cor Lasker / ANP
VOETBAL - Fernando Pacheco keert per direct terug naar Peru. De 23-jarige aanvaller, die sinds de zomer werd gehuurd van Club Sporting Cristal, maakt de overstap naar Deportivo Municipal. Pacheco kwam in totaal tot negen optredens in de eredivisie, maar wist in die duels niet te overtuigen.
Voorzitter Ronald Lubbers was een half jaar geleden nog dolblij met de komst van weer een Peruviaan: "Met Fernando huren we een uitstekende speler voor onze club. Hij heeft zich als buitenspeler al bewezen in Zuid-Amerika en we zijn ervan overtuigd dat hij dat ook bij ons in de eredivisie kan", aldus de voorzitter.
Na negen duels en slechts 75 minuten in het rood en wit komt er dus een einde aan de samenwerking met de voormalig jeugdinternational.

'Het was een goede ervaring'

Op zijn instagrampagina schrijft Pacheco het volgende: "Ik wil FC Emmen bedanken voor de afgelopen maanden, waarin ik veel heb geleerd. Het was een goede ervaring, die ik met mijn Peruviaanse vrienden Miguel Araujo en Gonzalo Sanchez heb kunnen delen. Ik wens dat de club in 2023 alle gestelde doelen kan waarmaken. Een dikke knuffel aan al mijn collega's, fans en medewerkers van Emmen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.