Oussama Darfalou: 'Ik wil doelpunten maken en weer international worden'

Oussama Darfalou
Oussama Darfalou wil doelpunten maken in Emmen en mede daardoor weer Algerijns international worden © RTV Drenthe
VOETBAL - Hij wacht nog op vrijgave van de Marokkaanse voetbalbond en dus is hij komende zondag nog niet inzetbaar voor FC Emmen. De nieuwste aanwinst van de Drentse club, Oussama Darfalou moet zich dus richten op het duel van volgende week: uit bij NEC.
"Maar ook dan is het aan de trainer", laat de 29-jarige centrumspits uit Algerije weten. "Ik zit op dit moment denk ik op zo'n zeventig procent. Ik ben redelijk fit, maar heb nog wel wat trainingen en vooral partijvormen nodig. Bij mijn vorige club (Maghreb Fez in Marokko) speelde ik dit seizoen vier duels, waarvan de laatste op 5 november."

'Door de gesprekken met Ronald Lubbers groeide mijn enthousiasme'

"Bij die club ontstonden wat problemen waardoor ik wilde vertrekken en met nog een half seizoen te spelen wilde ik graag naar een competitie die ik ken", vervolgt Darfalou die niet wil zeggen wat de problemen waren die hij had met zijn voormalige werkgever. "Natuurlijk kende ik FC Emmen al door mijn verleden bij Vitesse, PEC Zwolle en VVV, maar door de gesprekken die ik voerde met Ronald Lubbers groeide mijn enthousiasme voor de club. Ik heb uiteindelijk geluisterd naar mijn gevoel."
Darfalou, die in Emmen een contract tot de zomer van 2024 tekende, heeft drie doelen voor ogen: "Ik wil doelpunten, met de club in de eredivisie blijven én mijn interlandcarrière nieuw leven inblazen." De Algerijn speelde veelvuldig in de nationale jeugdselecties, maar slechts twee keer in het nationale team. Één keer als basisspeler tegen Gambia en als invaller tegen Zambia, in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup.
Overigens stond Darfalou vorige week al heel eventjes op het trainingsveld, maar dat had alles te maken met wat fysieke testen die hij moest ondergaan.
Oussama Darfalou: 'Ik wil doelpunten maken en weer international worden'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.