FC Emmen krijgt Cambuur niet op de knieën: 0-0

Zivkovic
Zivkovic is dichtbij een treffer, maar Virginia bleek niet te passeren © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - FC Emmen had veel de bal, maar werd op eigen veld in de degradatiekraker tegen Cambuur, nauwelijks gevaarlijk. Het duel eindigde zoals die begon: 0-0. Door dat gelijkspel blijft FC Emmen ook na speelronde 16 staan op plek 16 met nu 12 punten.
Ook FC Groningen (15e) en FC Volendam (17e) hebben 12 punten. Het gat naar Cambuur (18e) is drie punten en het gat naar de nummer 14 (Vitesse) is ook drie punten.

Geen rood

Emmen startte nog wel aardig en bracht Cambuur-doelman Virginia al binnen vijf minuten in grote verlegenheid. Zivkovic ontsnapte aan de verdediging, wilde de doelman omspelen, maar werd buiten de zestien naar de grond gewerkt door de doelman. Het thuispubliek wilde rood zien, maar scheidsrechter Dieperink trok geel. De toegekende vrije trap werd door Diemers net naast geschoten.
Na dat moment werd Cambuur dreigender. Sterker nog, de geelhemden kregen een megakans via Jacobs die uitstekend werd gepareerd door Van der Hart.

Indrukwekkende minuut

Kort daarvoor was er een indrukwekkende herdenkingsminuut vanwege het overlijden van de dochter (Shania) van een prominent Brigata-lid. De minuut voor het 14-jarige meisje duurde overigens ruim twee en een halve minuut omdat ook de supporters van Cambuur zich niet onbetuigd lieten. De fans uit Leeuwarden wierpen knuffels op het veld om hun steun te betuigen.

Zivkovic

De grootse kans voor FC Emmen in de eerste helft was voor Zivkovic, maar de spits van FC Emmen strandde tot twee keer toe op Virginia. Diezelfde doelman pareerde kort voor rust ook nog een afstandsschot van de nummer 9 van de Drentse club.

Veel de bal, matige voorzetten

De tweede helft was nog meer eenrichtingsverkeer dan de eerste, maar ondanks dat vele balbezit wist Emmen maar geen echte kans te creëren. De voorzetten (met name van rechts) waren continu slecht en de enige die kon terugkijken op een prima wedstrijd (Mark Diemers) kwam behoudens een vrije bal niet in scoringspositie. Hij gaf trouwens wel de assist op de beste mogelijkheid in de tweede helft. Die was voor Jari Vlak, maar de Volendammer vond de beste Cambuur op zijn pad: Virginia.
Mark Diemers: 'Ik kon wel leven met een gele kaart voor Virginia'