ACV koploper af na gelijkspel tegen Ter Leede

Giovanni Zwikstra
Doelpuntenmaker Giovanni Zwikstra © RTV Drenthe
VOETBAL - ACV heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop twee punten verloren tegen laagvlieger Ter Leede uit Sassenheim. Dat is de conclusie die ACV-trainer Ruud Jalving en aanvoerder Luka Prljic trokken na afloop van het 2-2 gelijkspel.
Gijs Jasper en Giovanni Zwikstra maakten in de tweede helft de achterstand goed, maar konden niet voorkomen dat de formatie uit Assen de koppositie in de 3e Divisie kwijtraakte aan GVVV uit Veenendaal. Die ploeg heeft nu 38 punten uit 19 duels, ACV heeft twee punten minder.
Tot overmaakt van ramp eindigde ACV het duel met negen man, na directe rode kaarten voor invaller Arjen Hagenauw en Giovanni Zwikstra. Ook Ziad Ouled van Ter Leede kreeg in de slotfase direct rood.

Onfortuinlijke eerste helft

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de Assenaren. De thuisclub speelde sterk, aanvallend en kwam via Jaap van Dijken, Gijs Jasper, Giovanni Zwikstra en Niels Grevink binnen tien minuten al vier keer gevaarlijk voor de goal van Ter Leede. Maar de eerste kans aan de andere kant was meteen raak. Marc de Kruijs verraste met een schot van zo'n 18 meter ACV-doelman Enver Spijodic. Amper twee minuten later leek de thuisclub alweer orde op zaken te stellen, maar het doelpunt van Giovanni Zwikstra - na een prachtige dieptepass van Steyn Strijker - werd afgekeurd wegens hands. Jasper en Mulder lieten daarna twee grote kansen liggen, waarna Ter Leede voor de tweede keer toesloeg. Luka Prljic maakte een overtreding in de eigen zestien, waarna Tomas Arroyo de penalty binnen schoot: 0-2.

ACV trekt achterstand recht

Na tien minuten in de tweede helft kreeg ACV dan eindelijk waar het recht op had. Jasper schoot raak, via het been van Ter Leede-doelman Mark de Vries waarna de thuisclub op jacht ging naar meer. Met succes, want na iets meer dan een uur spelen schoot Zwikstra ACV naar 2-2. Dat deed de aanvalsleider van de thuisclub kort nadat Ter Leede heel dichtbij de 1-3 was. Spijodic werd omspeeld, maar op de doellijn redde Prljic.
ACV wilde meer dan de 2-2, maar ondanks een enorm veldoverwicht viel de 3-2 niet. Wel werden er nog drie rode kaarten uitgedeeld, waarvan twee aan ACV-zijde: voor invaller Arjen Hagenauw en de net gewisselde Giovanni Zwikstra
Volgende week zaterdag speelt ACV opnieuw thuis, dan tegen Harkemase Boys.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.