FC Emmen na rust machteloos tegen NEC: 3-1

NEC viert
NEC viert één van de drie treffers tegen FC Emmen © ANP / Roy Lazet
VOETBAL - FC Emmen blijft ook na exact de helft van de competitie zestiende in de eredivisie. De Drentse ploeg ging met 3-1 onderuit bij NEC in Nijmegen. De aansluitingstreffer van Zivkovic, vlak voor rust, leek Emmen het goede zetje te geven maar in de tweede helft maakte de thuisclub het karwei simpel af.
Door de nederlaag blijft FC Emmen steken op 12 punten. Daarmee staat de formatie van trainer Dick Lukkien nog steeds gelijk met FC Groningen en FC Volendam, maar Groningen heeft een duel minder gespeeld (die club speelt morgen de derby tegen SC Heerenveen. Cambuur staat laatste en heeft drie punten minder dan Emmen.

Penalty

FC Emmen begon slap aan het duel in De Goffert, waar de thuisclub goedkoop op voorsprong. Vlak stak (in het eigen strafschopgebied) zijn voet uit en Cissoko maakte daar dankbaar gebruik van. Scheidsrechter Kooy wees naar de stip en werd daarbij - merkwaardig genoeg - gesteund door VAR-man Oostrom. Dimata verzilverde de penalty: 1-0.
Na die goal werd Emmen sterker en drong het NEC terug op eigen helft. Kansen kwamen er voor Bouchouari, Diemers en El Messaoudi, maar waar Emmen de trekker niet voldoende overhaalde daar deed NEC dat wel. In de 35e minuut ontsnapte Dimata aan de aandacht van Araujo en schoot de 2-0 binnen, ook omdat Bouchouari bleef hangen en uiteindelijk buitenspel ophief. De vlag ging nog wel omhoog, maar de VAR bleek onverbiddelijk: 2-0.

Pass Veendorp, goal Zivkovic

In de 42e minuut kwam Emmen knap terug. Een geweldige steekbal van Veendorp werd met een puntertje afgerond door Zivkovic: 1-2. De Drentse ploeg rook bloed en kreeg voor rust zelfs nog kansen op de 2-2, maar het rustsignaal kwam precies op tijd voor NEC.

Knockout

En waar iedereen in het uitvak hoopte op een goed vervolg van de eerste helft, bleek NEC na rust wakker te zijn geschud. In de 52e minuut schoot Cissoko, op randje buitenspel, de 3-1 binnen. Het bleek de knockout voor Emmen. Wat Lukkien ook probeerde, ook met wissels, Emmen kwam niet meer terug in de wedstrijd en leed zo de negende nederlaag van het seizoen.
Dinsdag komt Emmen opnieuw in actie. Dan is op De Oude Meerdijk PSV de tegenstander.