Jari Vlak schuldbewust na penalty: 'Je kan hem geven'

Jari Vlak
Jari Vlak over penalty NEC: 'Het was licht, maar je kan hem geven' © RTV Drenthe
VOETBAL - Het was een flinke domper voor FC Emmen: de penalty die NEC mocht nemen in de twaalfde minuut. Een goedkope en dubieuze penalty ook, volgens verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen op Radio Drenthe. Maar 'dader' Jari Vlak was schuldbewust. "Hij kan hem geven."
"Scheidsrechter Kooij zei dat ik hem met mijn been raakte. Dat idee had ik niet. Hij liep tegen mijn been aan. Het was licht. Ik deed het niet goed", aldus Vlak die vond dat de Drentse club in tegenstelling tot vorige week tegen Cambuur wel vier goede scoringskansen kreeg. "Maar we maken er maar één, terwijl we eigenlijk drie goals weggeven."

'Als we het voor rust wel kunnen, waarom na rust dan niet?'

"Na rust hadden we het eerste kwartier met druk van NEC, dat het tempo opschroefde, moeten overleven. Maar dat lukt ons niet. We krijgen de 3-1 tegen en dan valt het bij ons uit elkaar. Of NEC dan te goed is? Nee, dat ligt aan ons. Wij kunnen veel beter. Hoezo kunnen we het voor rust wel en na de pauze niet? Ik heb daar zelf op dit moment echt geen verklaring voor", besluit de Volendammer in Drentse dienst.
Jari Vlak schuldbewust na penalty: 'Je kan hem geven'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl