VKW stunt tegen koploper HBS in knotsgek duel: 3-2

De bank van VKW viert feest na de 3-2 overwinning op HBS
De bank van VKW viert feest na de 3-2 overwinning op HBS © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - VKW deed vandaag uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie door de koploper van de 4e divisie A, HBS, in eigen huis met 3-2 te verslaan. In een spannend duel trok de ploeg van trainer Bernd van Bolhuis aan het langste eind en draagt de laatste plaats over aan De Zouaven.
VKW heeft na 16 duels nu 11 punten, één punt meer dan RKVV Velsen en twee meer dan De Zouaven. Volgende week kan VKW verder afstand nemen van de laatste plaats, als het op bezoek gaat bij de ploeg uit Grootebroek.
Beide ploegen trakteerden de weinige toeschouwers die in Westerbork de weg naar het sportpark hadden gevonden op een heerlijke wedstrijd. De gasten uit Den Haag kregen de eerste grote kans in de wedstrijd. Doelman Martijn Mulder had geluk dat de poging van Martijn le Conge op de lat belandde. Aan de andere kant werd de treffer van Durk de Jong afgekeurd door scheidsrechter Wiedijk. De arbiter had, als een van de weinigen in Westerbork, een duwfout gezien.
De koploper was de betere ploeg in de eerste helft en trof halverwege de eerste helft nogmaals de lat. Dit keer raakte Fabian Hilpert het aluminium. Toen het publiek zich al had verzoend met een 0-0 ruststand sloeg VKW keihard toe. Thijs Uineken schoot, in blessuretijd van de eerste helft, de bal uit een vrije trap binnen. Hij krulde de bal om de muur en HBS doelman Delano Kortstam reageerde te laat. En dus zocht VKW met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op.

Anjo Willems

VKW leek binnen twee minuten na rust de score te verdubbelen. Het schot van Leon Santema kon door Kortstom met moeite worden gekeerd, waarna Anjo Willems de rebound tegen de buitenkant van de paal schoot. Amper tien minuten later trof Willems wel doel. De spits gebruikte zijn lichaam sterk om, oog in oog met Kortstam, de 2-0 binnen te tikken.
Lang kon VKW niet genieten van de voorsprong van twee treffers. HBS kreeg amper vier minuten later een strafschop, na vermeend hands. Niels van Pelt faalde niet vanaf elf meter en bracht de spanning weer terug (2-1).

Twee keer rood

Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Werner Wijnholds zag zijn afstandsschot van richting worden veranderd, waarna de bal achter Kortstam hobbelde (3-1). Tien minuten voor tijd bracht Fabian Hilpert de spanning weer terug, door de 3-2 achter de kansloze Mulder te schieten. In een opstootje na de treffer kregen Tim Beugels (VKW) en Levy Berends (HBS) nog een rode kaart.
In een hectische slotfase en zo'n tien minuten blessuretijd, hield VKW stand. HBS speelde alles of niets, het werd uiteindelijk niets voor HBS en alles voor VKW.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl