Alcides gaat hard onderuit tegen Rohda Raalte

VOETBAL - Alcides heeft zijn eerste wedstrijd na de winterstop niet kunnen winnen. Tegenstander Rohda Raalte liet er geen gras over groeien en won met maar liefst 5-1. De ploeg uit Meppel staat nu op de dertiende plaats van de Vierde Divisie A.
Wilko Niemer Alcides
Hoofdtrainer Niemer ging er met zijn ploeg kansloos vanaf tegen Rohda Raalte © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
"Of de nederlaag kansloos was?" Trainer Wilko Niemer moet even nadenken over de vraag. Dan zegt hij na twee seconde stilte: " Je kan eigenlijk niet anders concluderen na een 5-1 nederlaag. Dat terwijl ik ons bij balbezit wel goed vond spelen."
Binnen 1 minuut lag de bal al achter de doelman van Alcides door een doelpunt van Kevin Peppels. In de eerste helft werd het ook nog 2-0 door Sven Pazie.
"En net als in de eerste helft valt in de eerste minuut gelijk de 3-0", aldus Niemer. Opnieuw was het Peppels die scoorde. "Toen zag je wel dat er iets bij ons was geknakt. Ik was toen wel bang voor een regelrechte afstraffing." Na de 4-0 van Van Hoften en 5-0 van pazie, nam Rohda Raalte gas terug en ging ook een paar keer wisselen. Uiteindelijk scoorde Alcides nog een eretreffer via Maurice Tinholt.
Alcides staat nu op de dertiende plaats in de Vierde Divisie A met 13 punten. Volgende week speelt het een thuisduel tegen Westlandia.