Gomos trekt aan langste eind in derby tegen Roden

Jannes Siegers
Gomos-topscorer Siegers prikte weer eentje binnen voor zijn club © twitter vv Gomos
VOETBAL - Gomos uit Norg heeft drie hele belangrijke punten gepakt tegen buurman VV Roden. De derby eindigde in 0-2 door doelpunten van Jannes Siegers en Wouter Speelman. Met de winst komt Gomos op gelijke hoogte met Roden, beide ploegen hebben elf punten. Roden heeft echter een beter doelsaldo.
Overigens zitten beide ploegen, bijna halverwege de competitie, volop in de gevarenzone. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor de nummer 7 in deze klasse, SVBO, dat maar drie punten meer heeft dan de nummer 11 (Rolder Boys).

Brilstand

Het is een beladen potje op het sportpark van VV Roden. Niet alleen omdat het een derby is, maar beide ploegen vinden zichzelf momenteel ook terug in de onderste regionen van de Eerste klasse E. Alle punten zijn dus welkom en aan een gelijkspel heb je niets, aldus de trainers voorafgaand aan de wedstrijd. Het meeste veldoverwicht en misschien wel de grootste kans van de eerste helft komt op naam van VV Roden, maar een schot voorlangs van Rik van Dijk en een afgekeurde goal resulteren in een 0-0 ruststand.

Effectief Gomos

De wedstrijd heeft een doelpunt nodig, vindt ook doelman Melvin Koning van Gomos. Met een geweldige uittrap weet hij, met een beetje geluk, Wouter Speelman te vinden, die Jannes Siegers diep stuurt. De topshutter van de competitie, met dertien doelpunten, laat zich dat geen twee keer zeggen en zet zijn ploeg op 0-1. Vanaf dat moment komt Roden er eigenlijk niet meer aan te pas. Het probeert te blijven voetballen, maar het slechte veld in Roden komt het spel van de thuisploeg niet ten goede. Een kwartier voor tijd verdubbelt Gomos de score. Uit een corner wordt een inzet van Martijn Bosman in eerste instantie nog gered door doelman Niels Willems, maar in de rebound is het Wouter Speelman die wel raak schiet. Hij brengt de eindstand op 0-2 en zo kunnen de drie punten achterop de fiets mee naar Norg.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.