vv Hoogeveen laat het in de eerste helft liggen tegen Heino

Nico Haak
vv Hoogeveen-trainer Nico Haak vond dat zijn ploeg voor rust het duel had moeten beslissen. "En uiteindelijk moet je nog blij zijn met 0-0 ook" © RTV Drenthe
VOETBAL - Door de stunt van VKW tegen koploper HBS had vv Hoogeveen de koploper uit Den Haag tot op één punt kunnen naderen, maar zover kwam het niet. De blauwhemden kwamen op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen Heino, een ploeg die de komende maanden alle zeilen moet bijzetten om te overleven in de Vierde Divisie.
En dus kruipt de ploeg van trainer Nico Haak slechts één punt dichterbij HBS, Het verschil is nu nog drie punten. HBS staat na 16 duels op 35 punten, net als RKAVV (dat met 0-1 won bij Hollandia). Hoogeveen heeft net als Purmersteijn en Rohda Raalte 32 punten uit 16 wedstrijden.
Dat Hoogeveen geen drie punten aan de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar overhield kon de ploeg zichzelf verwijten. Vooral in de eerste helft creëerde Hoogeveen kans op kans. Met name Noah Schuurman (samen met Justin Benjamins clubtopscorer met acht treffers) had zijn seizoenstotaal aardig op kunnen vijzelen, maar de bedrijvige speler van Hoogeveen moest zijn meerdere continu erkennen in Heino-doelman Kevin Reimink.
Ook Giorgio Beltau had in het eerste bedrijf moeten scoren, maar na een zeer fraai steekpass van Menno Heerkes raakte hij -weer via de vingertoppen van Riemink - de kruising.

Lat voorkomt forse deceptie

Na rust werd het slordiger aan de kant van Hoogeveen en kregen ook de gasten meer aandeel in het spel. Nadat Heino na zo'n uur spelen nog door het oog van de naald kroop toen Marius Deckers bijna snoeihard in eigen doel schoot, kreeg de nummer 12 van de Vierde Divisie een paar grote kansen om zelfs met drie punten huiswaarts te gaan. De lat voorkwam echter succes voor invaller Stan Heetkamp.

'Een scheidsrechter moet niet alleen volgens de regels fluiten, maar ook spelers beschermen'

Bij Hoogeveen was op dat moment aanvoerder Levon van Dijk al geblesseerd uitgevallen met een forse enkelblessure, tot frustratie van Hoogeveen-trainer Nico Haak. "We willen het komende half jaar zolang mogelijk meedoen om het kampioenschap en dan kunnen we niet teveel blessureleed gebruiken. We misten vandaag Sil Kuurman al en ook Justin Benjamins kon vanwege een hamstringblessure eigenlijk niet spelen (hij viel overigens wel een half uurtje in). "Dan heb je ook een scheidsrechter nodig die niet alleen volgens de regels fluit, maar ook spelers in bescherming neemt. Dat gebeurde vandaag niet voldoende vond ik. Kijk, dat moment met Levon was vermoeidheid, maar na amper dertig seconden kreeg Jim Veltmaat een enorme schop waar rood niet had misstaan. En dat was niet het enige moment. Maar wat me dan bevreemd is dat wij uiteindelijk, en wij zijn zeker niet de liefste ploeg van deze klasse, met meer gele kaarten van het veld stappen dan Heino."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl