Mickey van der Hart: '1-0 is de beste uitslag voor een keeper'

Mickey van der Hart
Mickey van der Hart vertolkte een uitstekende rol voor FC Emmen tegen PSV © ANp / Cor Lasker
VOETBAL - Lucas Bernadou werd de matchwinner voor FC Emmen tegen PSV, maar ook doelman Mickey van der Hart vertolkte een hoofdrol tegen de Eindhovenaren. Met cruciale reddingen op inzetten van Xavi Simons en vooral van Johan Bakayoko behoedde hij de Drentse club in de beginfase voor een achterstand.
"Voor een keeper is met 1-0 winnen het mooiste wat er is, al moet ik eerlijk zeggen dat ik liever had gezien dat we kort na rust de tweede hadden gemaakt. Dan was het in de tweede helft minder spannend geweest. Maar uiteindelijk levert zo'n slotfase, waarin PSV nog drukt om de gelijkmaker te scoren, extra blijheid op die we mee kunnen nemen naar zaterdag."
Op de vraag hoe het toch kan dat FC Emmen tegen directe concurrenten veel punten laat liggen en tegen PSV en Ajax wel vier punten haalt, had de doelman geen antwoord. "Als ik dat wist dan had ik het je echt gezegd. We hebben vanavond gespeeld volgens plan, met overtuiging en we zochten - zoals ik wel vaker heb aangegeven - ook af en toe eens het geluk, zoals Lucas Bernadou."
Mickey van der Hart: '1-0 is de beste uitslag voor een keeper'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl