Vier Drenten geselecteerd voor WK veldrijden in Hoogerheide

vlnr Tibor del Grosso, Iris Offerein, bondscoach Gerben de Knegt, Floris en David Haveringds
vlnr Tibor del Grosso, Iris Offerein, bondscoach Gerben de Knegt, Floris en David Haverdings © RTV Drenthe/Karin Mulder
VELDRIJDEN - Bondscoach Gerben de Knegt heeft voor het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide vier Drentse renners aangewezen.
In de beloften-categorie bij de mannen staan David Haverdings uit Zuidlaren en Tibor del Grosso uit Eelde aan de start. Del Grosso won twee weken geleden in Zaltbommel nog de Nederlandse titel in deze leeftijdscategorie tot 23 jaar.
De bondscoach rekent Haverdings en Del Grosso tot de kanshebbers voor een medaille. "Ze kunnen zeker top vijf rijden en eigenlijk voor elke positie bij die klasseringen meedoen", reageert De Knegt.

Team-relay

Ook zal Tibor del Grosso starten in de gemengde team-relay: een estafette waarbij elke renner één ronde over het parcours rijdt en bij de finish, in de zogenaamde wisselzone, een landgenoot aflost. De wedstrijd gaat over zes rondes.
Voor de beloftenwedstrijd bij de vrouwen is Iris Offerein uit Meppen geselecteerd. Floris Haverdings, het jongere broertje van David, gaat van start in de juniorenwedstrijd.
Het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide is van 3 tot en met 5 februari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl