Rui Mendes zeker twee maanden uit de running

Rui Mendes
Rui Mendes wordt afgevoerd na de zware overtreding van PSV'er Mauro Junior, die al met rood was vertrokken © Cor Lasker / ANP
VOETBAL - FC Emmen kan de komende weken geen beroep doen op Rui Mendes. De aanvaller van de Drentse club werd gisteravond uit de wedstrijd geschopt door PSV'er Mauro Júnior en moet minstens zes weken een kniebrace dragen, waarna hij pas weer kan beginnen met trainen.
Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de knieschijf van de Portugees uit de kom is geweest en dat ook de binnenband van de rechterknie is beschadigd.
Mendes werd gisteravond in de met 1-0 gewonnen wedstrijd, vlak voor rust, getorpedeerd door Mauro Júnior die voor zijn onbesuisde actie direct rood kreeg van scheidsrechter Manschot. De speler van PSV, die overigens gisteren voor het eerst sinds mei 2022 een basisplaats had na veel blessureleed, kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van drie duels - waarvan één voorwaardelijk - opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl