Lees terug: Tandeloos FC Emmen verliest in Waalwijk

Liveblog RKC Waalwijk - FC Emmen
Liveblog RKC Waalwijk - FC Emmen © RTV Drenthe
Weet FC Emmen de goede lijn na afgelopen dinsdag door te zetten tegen RKC Waalwijk. De Emmenaren stuntten eerder deze week door PSV met 1-0 te verslaan. Sinds die wedstrijd staat FC Emmen voor het eerst in maanden boven de degradatiestreep, maar dat lijntje is erg dun: FC Emmen heeft vijftien punten en staat daarmee 15e. De hekkensluiter is FC Groningen met twaalf punten.

De selectie

Aanwinst Darfalou zit voor het eerst bij de selectie. Hij werd twee weken geleden al aangekondigd, maar het papierwerk was nog niet op orde. Dat is inmiddels wel het geval en daarom mag hij eindelijk gaan spelen voor de ploeg van Dick Lukkien. Ten opzichte van dinsdag is Rui Mendes niet aanwezig. Hij raakte tegen PSV geblesseerd na een tackle van Mauro Junior en moet minimaal twee maanden toekijken.

Eerder dit seizoen

Eerder dit seizoen speelde Joseph Oosting, de coach van RKC, al in zijn geboortestad. De geboren Emmenaar wist toen met zijn ploeg een punt mee te nemen uit de Oude Meerdijk. Die wedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel door een goals van Lucas Bernadou en Julen Lobete. Bij winst komt FC Emmen op één punt achterstand te staan op RKC Waalwijk. Volg de wedstrijd hier via ons liveblog of luister op Radio Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl