Belangrijke zege HZVV bij hekkensluiter d'Olde Veste

HZVV
HZVV pakt drie belangrijke punten op bezoek bij d'Olde Veste (archief) © RTV Drenthe
VOETBAL - HZVV heeft het gat naar de onderste plekken in de Vierde Divisie vergroot door met 1-3 te winnen bij d'Olde Veste'54. In Steenwijk waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar sprongen de Hoogeveners een stuk effectiever om met de kansen.
Door de zege klimt HZVV naar de 13e plaats, die aan het einde van de rit nacompetitievoetbal betekent. Het gat naar de rechtstreekse degradatieplaatsen is vergroot tot vier punten.
Jaap Scholing stond vandaag opnieuw aan het roer van de Hoogeveense formatie. Na het ontslag van trainer Rick Mulder werd hij als assistent doorgeschoven, maar vanaf volgende week deelt hij de eindverantwoordelijkheid over de hoofdmacht met Harold Brunsting.

Weinig vermaak in eerste helft

De wedstrijd begon met een grote schrik, nadat een aanvaller van d'Olde Veste'54 en HZVV-keeper Rodney Rosink stevig met elkaar in botsing kwamen. Met name Rosink bleef lang op het veld liggen, maar hij kon de wedstrijd toch vervolgen.
Erg vermakelijk was de eerste helft niet. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar het ontbrak aan finesse in de laatste fase van de aanval. Er was dan ook een eigen doelpunt nodig om de scoren open te breken. Een vrije bal van HZVV'er Jan Hup belandde ongelukkig op het hoofd van Jason Huisman, die de bal achter zijn eigen keeper werkte: 0-1.
Behoudens een scherpe bal van Kelly João, die tussen een schot en een voorzet in zat, kon HZVV in de eerste helft weinig potten meer breken. De dreiging van de thuisploeg kwam met name uit voorzetten, die door de Hoogeveense verdediging makkelijk weggewerkt konden worden.

Scherper HZVV

HZVV kwam beter uit de kleedkamers en zocht gelijk de aanval. Een vlammend schot van João werd nog spectaculair gestopt door Tom Holleboom, maar enkele minuten later was het wel raak voor de gasten. Een corner van Tim Mulder werd door Alex Zomer met het hoofd teruggelegd, waarna Sander Dzemidzic de bal vanuit de draai fraai binnenschoot. 0-2.
D'Olde Veste'54 reageerde fel op deze tegentreffer en begon nadrukkelijker de aanval te zoeken. In de 65e minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. De HZVV-verdediging zag er niet goed uit, want Tom Kisjes kon vanaf vijf meter de bal vogelvrij binnen koppen.

Beslissing door João

Een spannende slotfase leek in de maak, maar zover kwam het niet. HZVV besliste het duel een kwartier voor tijd. Jan Hup onderschepte een Steenwijker-aanval, lanceerde Kelly João en die rondde beheerst af: 1-3.
Volgende week staat er weer een zogeheten zespuntenwedstrijd op het programma voor HZVV. Flevo Boys, dat één punt minder heeft dan de Hoogeveners, komt dan op bezoek.