Sudosa-Desto verslaat vijfvoudig landskampioen en is weer volop in de race om play-offs

Sudosa-Desto
Sudosa-Desto verslaat Sliedrecht met 3-0 © RTV Drenthe
VOLLEYBAL - Twee weken geleden leken de kansen voor Sudosa-Desto te zijn vervlogen om de play-offs om het landskampioenschap te behalen. Vanavond wonnen de Assenaren overtuigend met 3-0 (25-21, 25-23 en 25-23) van vijfvoudig landskampioen Sliedrecht Sport. Daardoor heeft Sudosa-Desto de play-offs opeens weer in het vizier.
De top-6 van de Eredivisie plaatst zich voor de play-offs. De ploeg van trainer Erwin Sikkema en Mark Afman staat nu vijfde met 22 punten uit 16 duels. Zwolle, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft 19 punten en Voltena heeft 17 punten uit 14 wedstrijden. Ook Peelpush is nog kansrijk. De Limburgse formatie heeft 16 punten uit 13 duels.

Sterk begin

Het door blessures geteisterde Sliedrecht begon met een aangepaste basisopstelling aan het duel tegen Sudosa-Desto, dat de eerste set bij de eerste matchpoint naar zich toetrok: 25-21.

Twee spannende sets

De tweede set was een stuk spannender. In de beginfase stond de thuisploeg steeds een aantal punten voor, maar halverwege de set trok Sliedrecht de stand gelijk, 14-14. De ploegen bleven enorm aan elkaar gewaagd en op 22-23 leek het er zelfs even op dat de bezoekers de set zouden pakken. Sudosa-Desto was veerkrachtig en haalde de tweede set binnen met een diep geslagen service (25-23).
In de derde set leek Sliedrecht snel het hoofd te buigen. Sudosa-Desto liep uit naar een 9-3, en uiteindelijk een 19-12 voorsprong. Op 20-15 was de overwinning binnen handbereik, maar Sliedrecht begon toch nog wat tegenstand te bieden. De bezoekers kwamen nog dichtbij, werkten drie matchpoints weg, maar de vierde werd wel verzilverd door het Drentse team: 25-23.

Twee cruciale wedstrijden

Voor Sudosa-Desto staan er nog twee cruciale wedstrijden op het programma. Op 8 februari komt Friso Sneek op bezoek. Deze ploeg staat derde in de Eredivisie en is nagenoeg zeker van een plek in de play-offs. Drie dagen later staat de uitwedstrijd tegen Apollo, de nummer twee, te wachten. De formatie uit Borne is al zeker van het toetje na de reguliere competitie.