ACV wint noordelijke derby van Harkemase Boys

Doelpunt Pascal Huser
Match winnaar Huser ziet zijn inzet binnen rollen. Foto: Bennie de Boer © RTV Drenthe
VOETBAL - De noordelijke derby tussen ACV en Harkemase Boys eindigde in 2-1. Pascal Huser maakte voor de Asser club beide treffers. Hij deed dat al voor rust. Kort na rust kwamen de Friezen snel op 2-1, maar mede door een rode kaart voor Harkemase Boys-verdediger Achuna kwamen de gasten niet verder dan de aansluitingstreffer.
Met de drie punten blijft ACV op de tweede plaats staan in de Derde Divisie zaterdag, met 39 punten uit 20 wedstrijden. GVVV uit Veenendaal is lijstaanvoerder met 41 punten uit eveneens 20 wedstrijden.

Vroege voorsprong

Twaalf minuten had de ploeg van trainer Ruud Jalving nodig om op voorsprong te komen. Via de linkerkant wist Niels Grevink de bal voor te geven op Pascal Huser (vandaag de diepe spits vanwege het ontbreken van de geschorste Giovanni Zwikstra), die zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong schoot. Het was sowieso even schuiven voor Jalving, want naast Zwikstra ontbraken ook Steyn Strijker (zeven keer geel) en reservespits Arjen Hagenauw (ook rood vorige week tegen Ter Leede) vanwege schorsingen. Ondanks dat beide ploegen in de eerste vijftien minuten aantrekkelijk spel op de mat legden, ontbrak het na de openingsgoal aan echte grote kansen. ACV zag nog wel een goal afgekeurd worden wegens buitenspel, terwijl Harkemase Boys spits Beimers maar niet in kansrijke positie wist te brengen. Vlak voor rust viel de 2-0 dan ook min of meer uit de lucht. De opkomende Jaap van Dijk stelde Huser in stelling om zijn tweede van de middag te maken.

Rood

De tweede helft begon flitsend, maar niet aan de kant van ACV. Het was Harkemase Boys dat zichzelf terug in de wedstrijd schoot via Milan de Koe. De spanning zou daarmee volledig terug kunnen keren in de wedstrijd, maar nog geen minuut later was het Iloba Achuna die een zware overtreding maakte op Grevink en het veld kon verlaten met direct rood. Wie verwachtte dat ACV tegen tien Harekieten een derde en vierde goal zou maken kwam bedrogen uit. Sterker nog, Harkemase Boys drong de thuisclub terug op eigen helft. Kansen leverde dat echter niet op, zodat ACV met miniem verschil als winnaar van het veld stapte.
Volgende week staat voor ACV de eerste uitwedstrijd van het nieuwe kalenderjaar op het programma, om half drie wordt er afgetrapt tegen RKAV Volendam.