Fik schiet Emmen naar broodnodige zege bij buurman SVBO

Djairo Fik
Matchwinner Djairo Fik © Florian van Velthoven / RTV Drenthe
VOETBAL - De derby in de 1e Klasse E zondag tussen SVBO en vv Emmen is gewonnen door de uitploeg. Het werd 0-1. Djairo Fik werd de matchwinner voor de hekkensluiter, die van vijf naar acht punten gaat. Na elf van de 24 wedstrijden is het gat naar de veilige 9e plaats is drie punten.
Op papier leek SVBO de favoriet. Niet alleen won het begin januari het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, ook is het - met de zevende plaats - de hoogst geklasseerde Drentse ploeg in deze klasse.
In het eerste bedrijf was dat echter niet te merken. Emmen maakte de meeste aanspraak op een treffer, maar Tim Aalderink, Djairo Fik en Bart-Jan Braams wisten SVBO-doelman Lennon Ebeltjes - vorige week nog scorend tegen GVAV-Rapiditas - niet te passeren.

Tweede helft krijgt wel een doelpunt

De wedstrijd had een doelpunt nodig, zoveel was wel duidelijk, maar die liet heel lang op zich wachten. Uiteindelijk brak Djairo Fik de ban. Kort na de 0-1 had de spits ook de 0-2 op zijn schoen. Hij omspeelde Ebeltjes, maar zag zijn inzet op de lijn worden door Stefan Kuper.
In de slotfase zorgde SVBO nog wel voor een hectische slotfase, waarin het niet slaagde om te scoren maar wel om een rode kaart te pakken. Maurice Kampman haalde het einde van de wedstrijd niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl