Dick Lukkien: 'Dit heeft niets met afspraken te maken, maar met doen'

Lukkien
Dick Lukkien: 'Dit heeft niets met afspraken te maken, maar met doen' © ANP. / Bart Stoutjesdijk
VOETBAL - Dick Lukkien begreep helemaal niets van de dramatische start van zijn elftal tegen RKC. Binnen drie minuten stond het 1-0 en tot overmaat van ramp bleek het tweede schot op de Emmen-goal na een half uur de 2-0. "We begonnen verschrikkelijk slecht aan de wedstrijd. Wat er mis ging? Je kan beter vragen wat er goed ging?
"Dit heeft helemaal niets met afspraken te maken, maar met doen. Je moet gewoon klaar zijn om een wedstrijd te spelen, maar dat waren wij duidelijk niet", vervolgt de oefenmeester. "We gaven de ballen zomaar weg en lieten RKC, met name over onze rechterkant, zomaar lopen."

Op leven en dood

"We wisten dat we vandaag een belangrijke stap konden zetten richting de middenmoot. Daar was iedereen van doordrongen, maar misschien bracht dat wel extra spanning met zich mee. Bij RKC was het besef veel duidelijker aanwezig. Zij speelden op leven en dood. Kijk alleen maar eens naar die situatie kort na rust, toen Keziah Veendorp wilde schieten en zij dat voorkwamen met een sliding. Dat heb ik bij ons niet gezien en dat is heel kwalijk."

'Het moment op 2-1 was er'

Na rust speelde Emmen lang tegen tien man door een rode kaart van RKC'er Iliass Bel Hassani, maar werd het ondanks veel balbezit niet meer spannend. "Na zo'n rode kaart heb je een snelle goal nodig. Dat moment was er ook wel, maar toen besloot Ole Romeny om Oussama Darfalou van de sokken te lopen. Als Ole daar het overzicht had bewaard, hadden we binnen het uur de aansluitingstreffer gehad."
Dick Lukkien: 'Dit heeft niets met afspraken te maken, maar met doen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl