Tibor del Grosso wint laatste wereldbekerwedstrijd

Tibor del Grosso na Nederlandse titel: Ik ben heel blij maar hoefde niet voluit
Tibor del Grosso werd twee weken geleden Nederlands kampioen © eigen foto
VELDRIJDEN - Tibor del Grosso uit Eelde heeft vandaag de wereldbekerwedstrijd voor beloften in Besançon gewonnen.
In Frankrijk krijgt hij tegenstand van drie Belgen. Twee ronden voor de finish pakt Del Grosso de leiding over in de wedstrijd. Die houdt hij vast, maar de verschillen blijven klein. Met een seconde verschil wint Del Grosso het goud in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Witse Meeussen wordt tweede en de derde plaats is voor Emiel Verstrynge.
Del Grosso sluit het wereldbekerseizoen als tweede af. De Belg Thibau Nys - de zoon van Sven Nys, een van de beste veldrijders aller tijden - wint de wereldbeker. Hij heeft de eerste vier wereldbekerwedstrijden gewonnen en was niet in Besançon, voor de vijfde wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd in Frankrijk stond Del Grosso op de derde plaats in het klassement, maar door de overwinning is hij voorbij gegaan aan Meeussen, die derde in het klassement is geworden.
David Haverdings uit Zuidlaren deed niet mee in Besançon. Hij eindigt het wereldbekercircuit als achtste.

Wereldkampioenschap

Volgend weekend staat Del Grosso aan de start van het wereldkampioenschap veldrijden voor beloften in Hoogerheide. Daar doet Haverdings ook aan mee. Del Grosso doet ook mee aan de gemengde teamestafette, waarbij elke renner een ronde over het parcours rijdt en bij de finish een landgenoot aflost.
Twee weken geleden won de 19-jarige Del Grosso het Nederlands kampioenschap in de categorie onder 23 jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl