Hoogeveen wint bij Be Quick 1887 en kan volgende week koppositie pakken

Ngendakumana
De kleinste man van het veld, Raphael Ngendakumana (met nummer 11) wordt gefeliciteerd met zijn treffer in Haren © vv Hoogeveen
VOETBAL - vv Hoogeveen deed goede zaken in de Vierde Divisie A. Het won uit bij Be Quick 1887 met 0-1. Daarmee klimt de ploeg van trainer Nico Haak naar de tweede plaats op de ranglijst, achter HBS dat met 2-1 won van VOC.
Het verschil tussen beide ploegen blijft drie punten, maar door het betere doelsaldo van de Hoogeveners kunnen de blauwhemden volgende week de koppositie pakken. Zondag staat namelijk Hoogeveen - HBS op het programma.
Hoogeveen-rainer Nico Haak vond het duel op het kunstgras in Haren een wedstrijd waarin de ploeg die het eerst zou scoren ook zou winnen. "Het was in de eerste helft echt een tactisch steekspel. in de tweede helft kwam er meer ruimte en nam het gevaar voor beide doelen toe. Be Quick kreeg een gigantische kans op 1-0, maar miste voor een leeg doel. "Als zij die hadden gemaakt, hadden ze ook gewonnen", erkende Haak.
Maar uiteindelijk trok Hoogeveen dus aan het langste eind, dankzij Raphael Ngendakumana. De kleinste man van het veld kopte acht minuten voor tijd de 0-1 tegen de touwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl