Nieuwelingen FC Emmen balen van debuut, maar zien voldoende perspectief

Darfalou
Oussama Darfalou maakte tegen RKC zijn debuut in het shirt van FC Emmen © ANP / Bart Stoutjesdijk
VOETBAL - De twee nieuwste aanwinsten van FC Emmen, Oussama Darfalou en Dennis Vos, hadden hun debuut in het shirt van de Drentse club ongetwijfeld leuker voorgesteld. Toch waren beide spelers na afloop van het met 2-0 verloren duel in Waalwijk tegen RKC allesbehalve in een mineurstemming.
Linkervleugelverdediger Dennis Vos viel direct na rust in voor Julius Dirksen. De door PSV opgeleide speler trok een dag eerder - na dertien jaar bij de Eindhovense club - de Brabantse deur achter zich dicht. "We waren al een paar weken in gesprek, maar sinds afgelopen woensdag kwam het ineens in een stroomversnelling. Vrijdag werd ik gekeurd, tekende ik een contract en trainde ik voor het eerst mee en een dag later speel ik al 45 minuten."

'Ik was toe aan een volgende stap, uit mijn comfortzone'

"Het is voor mijn een heel bewuste keuze", vervolgt Vos. "Ik was toe aan de volgende stap en wilde weg uit mijn comfortzone. Bij FC Emmen klopte het verhaal en is er perspectief op veel speeltijd. Dat de eerste minuten al zo snel zijn gekomen is alleen maar heel leuk, al had ik hier liever gewonnen natuurlijk. Maar ik heb na één dag al gezien en gemerkt dat er heel veel potentie in deze ploeg zit. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ons dit seizoen veilig zuilen spelen."
Dennis Vos; 'Ik was klaar voor een volgende stap en wilde uit mijn comfortzone'
De andere debutant gisteravond, Oussama Darfalou, trainde al twee weken mee met de Drentse club maar was pas sinds donderdagmiddag speelgerechtigd. Vroeger dan verwacht moest de spits aan de bak, vanwege een spierblessure voor Richairo Zivkovic. Een ondankbare taak, want op dat moment stond het al 2-0 voor de thuisclub en werden de ruimtes voor de FC Emmen-spits kleiner en kleiner, helemaal na de snelle rode kaart voor Bel Hassani kort na rust.
"Dan is scoren lastig, al was ik er wel een keer dichtbij", aldus Darfalou. Ole Romeny gooide echter roet in het eten door zijn nieuwe ploeggenoot te hinderen bij de afronding. "Dat was een communicatiefout, helaas."

'Met onze kwaliteiten én de steun van de fans kunnen we overleven'

De 29-jarige Algerijn maakte overigens een gretige indruk. "Ik wil me hier graag laten zien en ik denk dat we met onze kwaliteiten, en dat geldt ook voor de mensen in de technische staf én de steun van onze supporters, kunnen overleven. Uiteraard hoop ik daar mijn steentje aan bij te dragen."
Oussama Darfalou: 'Met onze kwaliteiten én de steun van de fans kunnen we overleven'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl