Heel de wereld kwam naar Assen om te darten, Nederlanders pakken titels

Dutch Open Darts, 2023
Berry van Peer pakt titel in Assen © Persbureau Meter
DARTS - Berry van Peer en Aileen de Graaf hebben de Dutch open darts op hun naam geschreven. Darters uit de hele wereld kwamen naar Assen, maar de titels blijven in Nederland.
Australië, België, Curaçao, Egypte, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Iran, Schotland, Suriname, Uganda en de Verenigde Staten. En zo kan nog wel even door worden gegaan.
Het grootste open dartstoernooi ter wereld zit erop. In Assen is de voorbijgaande dagen door zowel professionals als amateurs een gooi gedaan naar de zege. Meer dan 3.200 darters uit de hele wereld kwamen naar De Bonte Wever in Assen voor de Dutch Open Darts.
Het evenement wordt gehouden door de Nederlandse Dartsbond en de World Darts Federation. Darters als Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Gerwyn Pryce of Michael Smith zijn niet van de partij. Zij zijn aangesloten bij een andere dartbond, de PDC .Dat wil niet zeggen dat er geen grote namen in Assen waren. Zo speelden Jelle Klaassen, die in 2006 Lakeside wist te winnen, en regerend wereldkampioene Beau Greaves.

Finales

De finale bij de mannen ging tussen Andy Baetens uit België en de Nederlander Berry van Peer. Jelle Klaassen strandde in de halve finales. Van Peer moest in de finale een set afstaan aan de Belg, maar pakte overtuigend de winst (3-1). Met een 121-finish pakte hij de laatste leg van het toernooi.
Voor de winnaar van het toernooi lag 5.000 euro klaar. Prijzengeld geldt in de dartssport als puntentelling voor de wereldranglijst.
Bij de vrouwen pakte Aileen de Graaf de winst. In de finale klopte zij titelverdedigster Beau Greaves uit Engeland met 5-2 (in legs). De Graaf wint daarmee 2.500 euro.
Dutch Open Darts, 2023
Aileen de Graaf wint Dutch Open Darts © Persbureau Meter
In Assen werd verder gestreden om titels op een koppeltoernooi, een afvalschema voor paradarts, een koppeltoernooi voor paradarts en jeugdtitels.

Warming-uptoernooi

Het darttoernooi in de Bonte Wever in Assen begon dit jaar een dag eerder. Donderdag werd er voor het eerst het 'warming-uptoernooi' gehouden, voor zowel mannen als vrouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl