Beilen verdubbelt puntenaantal, Hartman maakt hattrick en EHS'85 begint nieuwe jaar in stijl

EHS'85 stapt als winnaar van het veld
EHS'85 stapt als winnaar van het veld in Zwartemeer © RTV Drenthe
VOETBAL - De enige Drentse club die 2022 zonder puntenverlies afsloot, EHS'85, is het nieuwe jaar in stijl begonnen. De zondagvierdeklasser boekte bij Zwartemeerse Boys de tiende zege van het seizoen: 0-3. De vraag is exact halverwege de competitie niet meer of EHS'85 kampioen wordt, maar wanneer.
Strafschopspecialist Daniek Camies scoorde twee keer vanaf de stip. Hij sprak na afloop van de wedstrijd duidelijke taal. "We willen ongeslagen kampioen worden en dat kan echt."
Tegen Zwartemeerse Boys, tot gisteren de nummer 3 in de 4e klasse D, was het duel bij rust al beslist. Naast Camies scoorde ook de bij EHS'85 teruggekeerde Patrick Eberhard (koppend).

Drie goals Marco Hartman

Marco Hartman was weer eens goud waard voor SV Pesse. De routinier van de wit-groenen maakte drie goals in het thuisduel tegen subtopper Oldeholtpade: 3-3. Het punt is belangrijk in de overlevingsstrijd van Pesse in de 2e klasse J. Met 12 punten uit 11 duels staat Pesse op plek 9, op een playoff-plek.

Zuidwolde verdubbelt puntenaantal: naar twee

Beilen verdubbelde het puntenaantal in het thuisduel tegen buurman Zuidwolde. Het duel tussen twee ploegen in de onderste regionen van de 2e klasse J eindigde zoals die begon: 0-0. Beilen blijft wel hekkensluiter. Met twee punten uit 11 duels staan de geelhemden 10 punten onder de veilige plekken. Zuidwolde staat tiende, met 11 punten uit 11 duels, en staat daarmee op een promotie-/degradatieplek.

Valthermond en WKE'16 doen goede zaken

Valthermond en WKE'16 wonnen dit weekend hun wedstrijd tegen respectievelijk Musselkanaal en Annen, waardoor beide ploegen goede zaken deden in de top van de 2e klasse K. Door de 2-0 thuiszege in de 'Kanaalstreekderby' blijft Valthermond koploper en WKE'16 blijft door de nipte (0-1) zege bij Annen tweede, met evenveel punten als Valthermond maar wel met twee duels meer gespeeld.
Voor Valthermond waren Mark van de Berg en Yordi van der Laan trefzeker, terwijl Harold Wolters de matchwinner werd voor WKE'16.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl