Maaike Verweij grijpt net naast zege op Weissensee

Maaike Verweij grijpt net naast zege op Weissensee
Maaike Verweij grijpt net naast zege op Weissensee (rechts in beeld) © Vincent Riemersma
MARATHONSCHAATSEN - Maaike Verweij uit Veenhuizen is vanmorgen als tweede gefinisht bij de Aart Koopmans Memorial op het natuurijs van de Weissensee in Oostenrijk. De wedstrijd kon vorige week niet doorgaan vanwege de grote hoeveelheid sneeuw in combinatie met de dunne ijslaag.
De vrouwen vertrokken vanmorgen om 07.30 uur voor een wedstrijd over zestig kilometer. Ze reden zeven rondes op een parcours van bijna negen kilometer. De overwinning ging naar Esther Kiel. Beau Wagemaker finishte als derde.
Het trio maakte deel uit van een kopgroep van uiteindelijk veertien vrouwen die halverwege koers ontstond. Ook Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht zat daar bij.

Mannen

De mannen reden een wedstrijd over tachtig kilometer. Daar ging de zege naar Marco van der Tuin. Hij bleef na een solo van zo'n 25 kilometer het jagende peloton voor. Achter de Groninger finishte Harm Visser als tweede en werd Jordy Harink derde.
De wedstrijd is vernoemd naar de in 2007 overleden Aart Koopmans. Hij was de grondlegger van de wedstrijden op de Weissensee.
Woensdag volgt nog de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee over tweehonderd kilometer voor zowel de mannen als de vrouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl