FC Emmen Podcast #21: 'Fans moeten eerste 24 uur na een wedstrijd geweerd worden van Twitter'

De mannen van de FC Emmen Podcast
De mannen van de FC Emmen Podcast © RTV Drenthe
In de 21ste FC Emmen Podcast gaat het uiteraard over de pijnlijke nederlaag die FC Emmen leed bij RKC afgelopen zaterdag. Hoe kon dat, vier dagen na de sensatie tegen PSV, gebeuren? De Drentse club had een geweldige stap kunnen maken op de ranglijst, maar was niet bij de les in Waalwijk. "Een kwestie van scherpte", volgens Dick Heuvelman. "Een kwestie van organisatie", vond Theo ten Caat.
Hoe dank ook, FC Emmen gaf de punten in Brabant cadeau. Toch was Emmen, volgens Niels Dijkhuizen, niet zo kansloos als na afloop werd gesuggereerd. "Een duel wordt vaak beslist op momenten. En de momenten om toe te slaan waren er, ook al was Emmen dramatisch voor rust. Invaller Darfalou had gescoord als Romeny niet in de weg had gelopen en voor rust had Zivkovic een penalty moeten hebben."

De 'Martin Arends-show'

Tot ieders verrassing kreeg Niels Dijkhuizen bijval van scheidsrechter Martin Arends, die in de speciale (nieuwe) rubriek 'de Martin Arends-show' ook nog uitleg gaf over de rode kaart van RKC'er Bel Hasani en waarom de bal na die rode kaart toch in bezit bleef van de thuisclub.

'Daar zou Elon Musk wat aan moeten doen'

Natuurlijk is er ook weer een 'Tweet van de Week'. Deze week is die afkomstig van @ANTIVOETBAL, al leek het meer op een opstel. Volgens Dijkhuizen wordt het tijd dat mensen stoppen met pseudo-accounts. "Dit weekend was er zelfs iemand die speciaal een account had aangemaakt om zijn grieven te uiten richting Dick Lukkien, maar uiteraard niet onder zijn eigen naam. Eigenlijk vind ik dat fans na een wedstrijd van hun favoriete club 24 uur lang geweerd moeten worden van Twitter. Daar zou Elon Musk wat aan moeten doen. Ik begrijp de emoties, maar wat er soms op het medium wordt geslingerd gaat veel en veel te ver."
FC Emmen Podcast #21: 'Fans moeten eerste 24 uur na een wedstrijd geweerd worden van Twitter'

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.