BMX'er Lieke van der Aa (13) krijgt dispensatie van KNWU voor juniorenklasse

BMX'er Lieke van der Aa (13) krijgt dispensatie van KNWU voor juniorenklasse
BMX'er Lieke van der Aa (13) krijgt dispensatie van KNWU voor juniorenklasse © Nico Dartel
BMX - Lieke van der Aa (13) uit Emmen heeft voor komend seizoen opnieuw dispensatie van de wielerbond KNWU gekregen. Om meer uitgedaagd te worden mag ze uitkomen in de juniorenklasse. Het gaat dan om de wedstrijden in de Nederlandse Topcompetitie die eigenlijk bestemd zijn voor meiden vanaf 17 jaar.
Afgelopen seizoen reed ze al in de Topcompetitie tussen meiden van 15 en 16 jaar en werd ze tweede in het eindklassement . Daarnaast pakte ze de Nederlandse en Europese titel in haar eigen leeftijdscategorie en won ze zilver op het wereldkampioenschap.

Meybo Factory Team

Ook verruilt Van der Aa komend seizoen het Ultimate NL BMX team voor het Belgische Meybo Factory Team. En dat is een mooie stap voor het 13-jarig talent uit Emmen.
"We trainen iedere week met de ploeg. Komende zaterdag zitten we bijvoorbeeld in Wijchen. Ook gaan we eind deze maand drie dagen op trainingskamp naar het Franse Besançon", vertelt Van der Aa. "De ploeg verzorgt al het materiaal, de zaken zijn goed geregeld en plezier staat hier voorop."

Junior Elite Training Team

Ook heeft de 13-jarige BMX'er inmiddels meegetraind met het Junior Elite Training Team (JETT) van voormalig top-BMX'er Jelle van Gorkom. Hij won zilver op de Spelen van Rio. Het gaat om talenten die nog niet onder de vleugels van de KNWU plaats mogen nemen.
"We trainen dan op Papendal. Van Gorkom helpt me bij de start op de achtmeterheuvel en heeft veel oog voor techniek", aldus Van der Aa.
De zogenaamde JETT-trainingen zijn alleen maar voor de winterperiode. In het wedstrijdseizoen traint Van der Aa vooral op de banen van Ommen en Dedemsvaart. Frank Heijne uit Emmen, die eerste de baantrainingen van het Regionaal Trainingscentrum Noord verzorgde, is daar afgelopen zomer mee gestopt. Hij verzorgt nog wel de krachttraining van zijn voormalig pupil.

Seizoensstart

Half maart begint het nieuwe seizoen voor de BMX'ers. De eerste grote wedstrijd voor Van der Aa is de Europese ronde in het Italiaanse Verona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl