Nick Bakker traint mee bij FC Emmen, blessure Zivkovic valt mee

Bakker
Nick Bakker traint vanaf vandaag mee met FC Emmen om weer fit te worden © FC Emmen
VOETBAL - Nick Bakker traint vanaf vandaag mee met FC Emmen om weer wedstrijdfit te worden. De 30-jarige verdediger, die 144 duels voor de Drentse club speelde, is op dit moment clubloos.
De Groninger maakte in 2016 de overstap van FC Groningen naar FC Emmen, waarmee hij promoveerde naar de eredivisie en in 2021 ook weer degradeerde. Bakker vertrok toen naar sc Heerenveen, waarna hij na één seizoen tekende bij Al-Arabi in Saoedi-Arabië. Dat werd geen succes. Zonder ook maar één duel te spelen keerde hij begin september weer terug naar Nederland. Sinds die tijd zit Bakker zonder club.

Blessure Zivkovic valt mee

Na het uitduel tegen RKC van afgelopen zaterdag werd gevreesd voor een flinke hamstringblessure voor Richairo Zivkovic, maar een paar dagen later blijkt het toch mee te vallen. De spits traint vandaag niet mee met de groep, maar meespelen in het duel van komende zaterdag, thuis tegen Vitesse, wordt niet uitgesloten.

Deadlineday

Vandaag is de laatste dag van de winterse transferperiode. Ook in Emmen wordt nog het nodige verwacht. De eerste versterking lijkt Daishawn Redan te worden. De 21-jarige aanvaller wordt gehuurd van het Duitse Hertha BSC. De hoop was dat hij vandaag al zou kunnen meetrainen, maar het papierwerk is nog niet op orde.
Redan, die sinds 2019 voor voor de Duitse club speelt, is alweer toe aan zijn vierde uitleenperiode. Eerder speelde hij op huurbasis al voor FC Groningen, PEC Zwolle en FC Utrecht. In Duitsland heeft Redan, die een deel van de jeugdopleiding bij Ajax doorliep voordat hij naar Chelsea vertrok, nog een contract tot de zomer van 2024.
UPDATE
De komst van Redan lijkt niet door te gaan. De werkgever van de aanvaller wil de speler toch het liefst verkopen. Ondanks afspraken en handtekeningen lijkt Redan zijn carrière te vervolgen in Italië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl