Remo Slotegraaf heeft de smaak weer te pakken bij Jumbo-Visma

Remo Slotegraaf heeft de smaak weer te pakken bij Jumbo Visma
Remo Slotegraaf heeft de smaak weer te pakken bij Jumbo Visma © ANP/Hollandse Hoogte/Soenar Chamid
SCHAATSEN - Na een lastig debuutjaar bij de opleidingsploeg van Jumbo-Visma lijkt het lek boven voor schaatser Remo Slotegraaf (20) uit Peize. Komend weekend mag hij z'n vorm tonen op het Nederlands kampioenschap afstanden in Thialf.
"Ik voel me goed. Ik ben weer vrolijk en blij en ik voel me thuis in het team. Dus het gaat eigenlijk hartstikke goed met mij", reageert Slotegraaf. Een wereld van verschil met vorig seizoen. Het dragen van het felbegeerde Jumbo-Visma-pak deed hem meer dan hij wilde.

'Moeten wennen'

"Misschien was het helemaal niet zo. Maar het voelde voor mij toch alsof er een stuk meer naar mij gekeken werd dan voorheen. Daar heb ik wel aan moeten wennen, dat vond ik soms lastig. En daardoor miste ik soms ook de motivatie om keihard te werken. Maar die motivatie heb ik wel weer teruggevonden en nu gaat het supergoed."
Voor zijn trainer Sicco Janmaat is het mindere seizoen ook goed te verklaren. "Er zijn ineens zoveel dingen anders: naar Heerenveen verhuizen, een heel nieuw team met allemaal wereldtoppers met allemaal grote bekken aan tafel."
De Warming-Up ging langs bij Remo Slotegraaf (tekst gaat verder na video):
Remo Slotegraaf heeft de smaak weer te pakken bij Jumbo-Visma

'Als broekie tussen de grote mannen'

Twee jaar geleden stond Slotegraaf er ineens. Als broekie van 18 reed hij, nota bene als reserve, tussen de grote mannen naar de zevende plek op het NK allround. Zijn prestaties leverden hem een contract bij het opleidingsteam van Jumbo-Visma op. Een mooie erkenning, maar er volgde dus juist een heel vervelend jaar.
"Als daar waar je passie ligt helemaal niet goed loopt, dan doet dat wel wat met je. En dat is niet altijd leuk geweest. Het was gewoon een vervelend jaar. Maar ik heb er heel veel van geleerd. Als ik er nu op terugkijk, ben ik wel heel blij dat het gebeurd is."

Marathon van Alkmaar

Slotegraaf won dit seizoen al de kleine vierkamp om de Eindhoven Trofee, verbeterde zijn persoonlijke records. Daarnaast had hij een opvallend optreden, twee weken geleden, tijdens de marathon van Alkmaar. Daar kwam de langebaanschaatser uit Peize ineens als tweede over de streep.
"Het was in principe voor ons een soort van training. We hadden van tevoren met de ploeg wel besloten dat we ons goed wilden laten zien. Maar dat het zo zou uitpakken, had ik niet verwacht. Daar blijkt eigenlijk alleen maar uit dat ik er supergoed opsta en dat ik hartstikke in orde ben."
(Tekst gaat verder na foto)
Vanavond rijdt Slotegraaf de 5.000 meter, morgen de 1.500 meter
Vanavond rijdt Slotegraaf de 5.000 meter, morgen de 1.500 meter © RTV Drenthe/Karin Mulder

'Mezelf verbeteren'

Vanavond komt de Drent meteen in actie op de 5 kilometer waar hij dit seizoen z'n persoonlijk record aanscherpte tot 6.23.11. Maar om aansluiting te vinden met de échte top, moet daar nog een flinke hap vanaf. "Ik hoop toch dat ik richting een tijd onder de 6.20 kan", zegt Slotegraaf. "Ik wil de beste versie van mezelf laten zien en mezelf weer verbeteren."
Een plek in de top drie levert bij het NK afstanden een ticket voor het WK afstanden op, dat begin maart ook in Thialf wordt verreden. Maar daar lijkt het nu, voor Slotegraaf, nog te vroeg voor.
Morgen rijdt Slotegraaf ook nog de 1.500 meter. Ook die tijd verbeterde hij dit seizoen al tot 1.47.15. De voortekenen lijken dus goed. En daar komt nog bij dat hij vorig weekend, tijdens een trainingswedstrijd een tijd van 3.43,96 noteerde op de 3.000 meter. Daarmee was hij bijna vier seconden sneller dan ooit tevoren.

Verweij en Pruisscher

Buiten Slotegraaf komen namens onze provincie ook nog Maaike Verweij uit Veenhuizen en Arianna Pruisscher in actie bij het NK afstanden. Beide vrouwen starten op de 3.000 meter. Pruisscher staat ook op de startlijst van de 5.000 meter. Zij zijn allebei pas net terug van de Weissensee waar ze woensdag nog de Alternatieve Elfstedentocht reden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl