Ook Suelmann kan Hurry-Up niet voor uitnederlaag behoeden

Hurry-Up
Twee jeugdleden houden een vlag van Hurry-Up vast © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Een slecht begin van 2023 voor Hurry-Up. In de strijd om een plaats in het finaleweekend van de BENE-League verloren de Zwartemeerders vanavond van concurrent Hubo Handbal: 34-27.
Door de nederlaag in het Belgische Tongeren is het gat met nummer vier op de ranglijst Visé gegroeid naar drie punten. De top-4 speelt in de lente om de BENE-Leaguetitel. Aankomende zaterdagavond ontvangt Hurry-Up runner-up LIONS.
Na een matige opening (6-3) brachten Brent Riksten en topschutter Patrick Miedema de bezoekers weer op het juiste spoor (7-7). Even voor het rustsignaal tekende Ronald Suelmann, inmiddels 32, voor de 14-13.

19-14

In Tongeren liet het clubicoon zich weer eens in het tenue van de hoofdmacht zien. In 2021 besloot Suelmann een stapje terug te doen, maar blessures van Sjoerd Boonstra en Tiago Azenha was de dorpeling vanmiddag mee op de bus naar de hal van Hubo Handbal gestapt.
Suelmann maakte na zes minuten in de tweede helft ook de eerste van Hurry-Up. De snel opgelopen schade, 19-14, kwam de formatie van Joop Fiege over de grens niet meer te boven. Steeds als de Zwartemeerders de kans kregen om terug te komen tot twee doelpunten werd voor het Belgische doel gefaald.
Fiege: "We missen te veel kansen en gooien onnodig ballen weg. De echte scherpte ontbrak vandaag om van Hubo Handbal, een ploeg met genoeg kwaliteiten, te winnen. Balen, want we hadden hier goede zaken kunnen doen."

Live op tv

Hurry-Up - LIONS is zaterdagavond live te zien op TV Drenthe. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Voor de uitzending kun je vijf minuten eerder inschakelen op televisie of de livestream.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl