Veldman volgt Drent op bij vv GOMOS

Bas Veldman
Bas Veldman is de opvolger van Martin Drent als trainer van vv GOMOS © Jasper Boer
VOETBAL - Bas Veldman is vanaf de zomer de nieuwe hoofdtrainer van zondageersteklasser vv GOMOS uit Norg. De 33-jarige Assenaar volgt Martin Drent op, die aan het einde van het lopende seizoen vertrekt naar vv Dalen.
Veldman is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van competitiegenoot GVAV-Rapiditas uit Groningen. Bij die club begon hij in 2011 als jeugdtrainer. Na uitstapjes bij de Koninklijke HFC (jeugdtrainer) en Be Quick 1887 (Hoofd Opleiding) keerde hij in 2019 terug bij GVAV-Rapiditas om aan zijn eerste klus als hoofdtrainer te beginnen.
Onder zijn leiding werden de eerste twee seizoenen nog niet afgemaakt door corona, maar vorig seizoen werd hij kampioen in de 2e klasse, waardoor de club uit Groningen voor het eerst in zeven jaar weer promoveerde naar de 1e klasse. Naast GVAV-Rapiditas, dat derde staat in de 1e klasse E, is Veldman op dit moment ook assistent-trainer van 3e divisionist ACV, waar hij stage loopt (UEFA A).
Veldman: "Ik kijk er naar uit om bij GOMOS aan de slag te gaan. De club komt op mij over als een echte dorpsclub, midden in de samenleving. De positieve gesprekken met de technische commissie en de spelersraad hebben voor mij de doorslag gegeven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl