Max Houkes en Hester Bischot winnen bij Coevorder Sportverkiezing

winnaars Sportverkiezing Coevorden
De winnaars van de Sportverkiezing, met rechtsonder de vader van Max Houkes © Alieke Eising
Tennisser Max Houkes en dressuuramazone Hester Bischot zijn uitgeroepen tot respectievelijk sportman en -vrouw bij de Coevorder Sportverkiezing 2022. Ze zijn daarmee ook direct genomineerd voor het Sportgala Drenthe.
De uit Sleen afkomstige Max Houkes maakte afgelopen jaar indruk door vier proftoernooien op rij te winnen. Hij heeft daardoor grote stappen gemaakt op de ATP-lijst en is nu de nummer 329 van de wereld. Aan het begin van 2022 stond Houkes nog buiten de top 1000.
Hester Bischot uit Dalen werd in november Europees kampioen dressuur bij de Iberische Masters op level 6, het hoogste niveau. Dat is een wedstrijd voor de bijzondere paardenrassen: de Spaanse PRE en de Portugese Lusitano's.
In de categorie sporttalent bij de Coevorder Sportverkiezing viel voetballer Noa Altena in de prijzen. Zij speelt voor de Noord-Oost selectie van de KNVB en drong vorig jaar door tot de landelijke selectie van de JO14.
Twee dansteams van In2Dance wonnen de Coevorder sportverkiezing in de categorie sportploeg: het Jazzteam en No Name. Allebei plaatsten ze zich afgelopen jaar voor het WK Dance Worlds 2023 in Orlando.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl