Mike te Wierik kan meteen aan de bak: blessuregolf bij FC Emmen

Te Wierik
Mike te Wierik staat drie dagen na zijn komst meteen in de basis bij FC Emmen © RTV Drenthe
VOETBAL - Geen Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü, Rui Mendes, Oussama Darfalou en ook nieuweling Jeremy Antonisse is tegen Vitesse niet inzetbaar voor FC Emmen. Bovendien is het nog maar de vraag of Dick Lukkien kan beschikken over Richairo Zivkovic en Ole Romeny. Het mag duidelijk zijn, de Drentse club kampt met een flinke blessuregolf.
Met name aanvallend gezien wacht Lukkien een pittige puzzel morgenavond (zaterdag), want veel smaken zijn er niet over. In verdedigend opzicht ziet het er een stuk beter uit. In tegenstelling tot vorige week, toen er met 2-0 werd verloren van RKC, zijn Miguel Araujo en Lorenzo Burnet weer beschikbaar.
Bovendien keert ook Azzeddine Toufiqui weer terug in de wedstrijdselectie en heeft de Drentse club zich versterkt met Mike te Wierik, die woensdag transfervrij overkwam van FC Groningen. De 30-jarige verdediger kan meteen aan de bak.

Vitesse bezig aan opmars

Dit kalenderjaar speelde opponent Vitesse gelijk tegen AZ, N.E.C. en FC Twente, werd er nipt verloren van PSV én volgde vorige week een knappe uitzege (1-3) bij SC Heerenveen. Volgens Lukkien zijn de Arnhemmers, die zich in de afgelopen transferperiode versterkten met oud PSV'ers Nicolas Isimat-Mirin, Davy Pröpper en Marco van Ginkel, zeer gedisciplineerd en sterk in de omschakeling. Met name Matú Bero en Million Manhoef zijn daarin uiterst bedreven."
Mike te Wierik kan meteen aan de bak bij FC Emmen

Live op Radio Drenthe

FC Emmen - Vitesse begint om 20.00 uur. De live-uitzending op Radio Drenthe begint om 19.30 uur. Verslaggevers ter plekke zijn René Posthuma en Niels Dijkhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl