Maaike Verweij en Remo Slotegraaf spelen bijrol op NK Afstanden

Maaike Verweij
Verweij kwam in actie op de 3.000 meter © ANP
SCHAATSEN - Maaike Verweij uit Veenhuizen en Remo Slotegraaf uit Peize hebben geen potten kunnen breken op het NK Afstanden in Heereveen. Remo Slotegraaf werd elfde op de 1.500 meter, Verweij eindigde op de tiende plaats bij de 3 kilometer.
Verweij van Team Zaanlander kwam in de vierde rit in actie en reed tegen Aveline Hylkema. Verweij, die de leiding heeft in het klassement om de Marathon Cup, won haar rit nog wel, maar de tijd van 4.11,11 was niet voldoende om mee te doen om de prijzen. Bovendien zat ze bijna drie seconden boven haar persoonlijke record. Antoinette Rijpma-de Jong won en plaatste zich, samen met Joy Beune en Irene Schouten, voor het wereldkampioenschap. Arianne Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht had zich afgemeld voor deze afstand.

Koningsnummer

Remo Slotengraaf van Team Jumbo-Visma moest rijden tegen Marcel Bosker, die gisteren op de 5.000 meter verassend zilver won. Bosker was in de rit een maatje te groot en reed ruim 1,5 seconden weg bij Slotengraaf. De Peizenaar kwam nog wel dichtbij zijn persoonlijk record en reed uiteindelijk naar een tijd van 1.47,51. Patrick Roest won het koningsnummer, voor Thomas Krol en Kjeld Nuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl