HZVV verzuimt afstand te nemen van Flevo Boys: 1-1

Sander Dzemidzic
Sander Dzemidzic (11) scoorde de 1-0 voor HZVV © RTV Drenthe/Nienke Meijer
VOETBAL - HZVV is ook na vandaag nog ongeslagen onder de nieuwe trainer Jaap Scholing. In eigen huis kwam de ploeg uit Hoogeveen echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen naaste concurrent Flevo Boys.
Door deze uitslag behoudt HZVV een punt voorsprong op de ploeg uit Emmeloord. De Hoogeveners hebben na 18 wedstrijden 17 punten, Flevo Boys derhalve 16 punten. HZVV blijft de nummer 13 in de Vierde Divisie en heeft evenveel punten als de nummer 12 Berkum. De nummers 13 en 14 van de competitie spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks.

Voorsprong

Na een gelijkwaardig begin kwam de thuisclub na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Noah ten Brinke zette een uitstekende counter op, die door Sander Dzemidzic uitstekend werd afgerond, 1-0. De ploeg van trainer Jaap Scholing speelde gedisciplineerd, gaf nauwelijks iets weg en kreeg in de eerste helft een paar kansen op meer, maar voor rust werd er niet meer gescoord.
De tweede helft leverde een compleet ander beeld op. De gasten uit Emmeloord kwamen goed uit de kleedkamer en na amper zes minuten spelen kwam Flevo Boys langszij. Johan Tiems kon, vanaf de rand van de zestien meter, ongehinderd de 1-1 binnen schieten.
HZVV leek aangeslagen en had geluk dat Tiems twee keer verzuimde de gasten op voorsprong te schieten. Halverwege de twee helft herstelde de thuisploeg zich en kreeg het een paar kleine kansen. Gescoord werd er echter niet meer en dus verzuimde HZVV afstand te nemen van Flevo Boys.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl