Achilles 1894 blijft door verdiende zege op Drenthina meedoen in titelstrijd

Achilles 1894 versloeg Drenthina met 3-1
Achilles 1894 versloeg Drenthina met 3-1 © RTV Drenthe
VOETBAL - Achilles 1894 boekte vanmiddag een cruciale overwinning in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse L. Tegen directe concurrent Drenthina werd het 3-1. Door de verdiende zege blijft de formatie uit Assen redelijk in het spoor van koploper Velocitas en staat het in punten gelijk met Drenthina, dat wel een duel minder heeft gespeeld. Velocitas heeft zes punten meer dan de Assenaren.
Achilles 1894 verzuimde voor rust vele opgelegde kansen te verzilveren, waardoor de ploeg uit Emmen lange tijd zicht had op een goed resultaat.
In de eerste twintig minuten kreeg de thuisploeg vier opgelegde kansen, waarvan er slechts één benut werd. De vierde kans werd door Remy Klaassens, de beste speler vanmiddag, fraai met links binnengeschoten. Diezelfde Klaassens stifte kort daarvoor nog op de paal, terwijl Wouter van der Molen op doelman Yannick Berends stuitte en Rachid Traore ongecontroleerd over schoot. Na een sterk eerste half uur van Achilles 1894 kwam Drenthina langszij door een benutte strafschop van Janiek Arends: 1-1.
Daarna was er lange tijd evenwicht op het hobbelige hoofdveld op sportpark Marsdijk, maar twintig minuten voor tijd kopte Rachid Traore de thuisclub naar 2-1, waarna Ferdi Hidding de 3-1 maakte en het duel besliste. Diezelfde Hidding liet kort daarna nog een megakans op de 4-1 liggen. Voor een leeg doel schoof de aanvaller de bal naast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl